Tort cu mere intregi si crema de zahar ars
Ingrediente
8
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Se caramelizeaza cele 6 linguri de zahar in vasul in care se va coace tortul.Trebuie sa fie un vas mai inalt. Cand zaharul se topeste si capata culoarea caramelului se ia cratita de pe foc si se roteste cu grija in asa fel incat zaharul sa imbrace peretii cratitei;aveti grija cand faceti manevra asta zaharul se topeste la temparaturi inalte.
- Merele se curata de coaja si de samburi si se aseaza peste zaharul ars. Untul se taie cubulete care se presara peste mere. Pana acum totul ar trebui sa arate cam asa.
- Totul se da la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora ,pana cand se rumenesc si s-au inmuiat marele.
- Intre timp se pregateste crema amestecand laptele cu ouale, zaharul si esentele, coaja de portocala. Cand merele s au rumenit turman compozitia de lapre peste ele si se da din nou la cutor, la foc mic , pana cand incepe sa se coagulze crema.
- Pregatim si blatul pana ce se face crema .Ouale se separa si albusurile se bat spuma mai moale, adaugam zaharul si mai batem pana se intareste mai bn, adugam galbenusurile si esentele, amestecam putin, apoi faina, toata o data, si omogenizam compozitia amestecand cu o lingura de jos in sus, usor.
- Compozitia se toarma peste blat cand crema incepe sa se coaguleze si mai dam la cuptor, la foc mediu, pentru inca o jum de ora, pana cand se coace si blatul.Se lasa sa se raceasca in cratita pt cca 2h , dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinta sau se serveste ca atare.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Minunata !
am gătit această rețetă
anonymous
Excelent!!!!!!!!!!! super bun!!!!!!!!!
anonymous
Foarte bun
M
merceleo
Nu cred ca exista ceva mai bun!
anonymous
Ffff bun
anonymous
Excelenttttttttttttt.................
anonymous
Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
anonymous
Am facut-o deja si e foarte buna.
anonymous
Arata foarte bine cred ca ie si foarte buna am sa incerc sa o fac maine
anonymous
Draguz
Punctează această reţetă