Pt inceput carmelizat zaharul,cam 5-6 linguri, intins pe peretii cratitei in care urmeaza sa facem tortul si lasat sa se raceasca pana ce a inceput sa pocneasca.Intre timp curatat merele si taiat pe jumatate. asezat peste zahar, pudrat cu putina scortisoara si pus si putin unt peste ele. bagat la cuptor pt cca 15 min,pana au inceput sa se inmoaie.
Ca sa nu stam degeaba pregtim crema de zahar ars.Amestecem 5 oua cu zaharul si apoi laptele caldut.Punem si esentele.Cand merele s-au inmnuiat turnat compozitia de lapte peste,si dat la cuptor.
Cand crema incepe sa se lege,dupa aprox 30 de mintute,ne apucam de pandispan.Pt asta,batem bine 3 albusuri spuma(cu putina sare),apoi adaugam zaharul si pe rand galbenusurile,iar la sfarsit faina,ligura cu lingura,amestecand de sus in jos. Apoi turnam peste comppzitia din tava. Este gata cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce il scoatem din cuptor,il lasam putin sa se tempereze si il rasturnam pe un platou,fara insa a lua cratita in care a fost facut.Il lasam asa peste noapte,daca nu macar 2-3 ore.Apoi scoateti oala si dupa preferinta il puteti orna cu frisca,etc. aruncat doar niste frisca peste el ca sa semene a tort.Oricum a fost foarte gustos,blat de pandispan insiropat si crema dulce.Ce sa mai numa` bun de mancat!
Comentarii:
Am facut si eu acst tort cu crema de zahar ars si mere si este un deliciuuuuu.