Petitchef

Tort de mere si crema de zahar ars

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Crema:

Blat:

Preparare

  • Intr-o cratita potrivita, punem la topit 200 g. de zahar si amestecam din cand in cand cu o ligura de lemn.
  • Cand zaharul se topeste si capata culoarea caramelului se ia cratita de pe foc si se roteste cu grija in asa fel incat zaharul sa imbrace peretii cratitei aveti grija cand faceti manevra asta zaharul se topeste la temparaturi inalte.
  • Cratita se da la o parte intre timp se pregatesc merele si crema merele se curata si se taie cubulete a pus la microunde pt 5 minute pana s-au inmuiat putin si s-au curatat mult mult mai repede faceti cum va vine bine.
  • Oulele se bat bine cu zaharul, zaharul vanilescu, aromele si sarea apoi se toarna laptele.
    Compozitia se toarna in cratita o sa auziti ce frumos crapa zaharul. se adauga merele cubulete peste compozitie cratita se da la cuptorul preincalzit...cca 40 de minute acum depinde si de cratita cat de adanca este se va rumeni usor deasupra si daca miscati cratita va tremura ca o gelatina.
  • Intre timp pregatim compozitia pt blat galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, sarea, aromele faina si uleiul albusurile se bat bine cu un praf de sare apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura de sus in jos.
  • Intre timp pregatim compozitia pt blat galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, sarea, aromele faina si uleiul albusurile se bat bine cu un praf de sare apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura de sus in jos.
  • Se rastoarna pe un platou cu o miscare rapida surplusul de sirop se va prelinge usor pe platou nu ridicati oala lasati-o asa pana a doua zi pana se raceste. Se bate frisca lichida se imbraca tortul in frisca...si se tine la frigide parerea mea este ca e mai bun dupa 2 zile o sa va convingeti.

Rețete inrudite

YouTube

Tort cifra


Poze

Tort de mere si crema de zahar ars
Tort de mere si crema de zahar ars - poza 2
Tort de mere si crema de zahar ars - poza 3
Tort de mere si crema de zahar ars - poza 4
Tort de mere si crema de zahar ars - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează