Intr-o cratita potrivita, punem la topit 200 g. de zahar si amestecam din cand in cand cu o ligura de lemn.
Cand zaharul se topeste si capata culoarea caramelului se ia cratita de pe foc si se roteste cu grija in asa fel incat zaharul sa imbrace peretii cratitei aveti grija cand faceti manevra asta zaharul se topeste la temparaturi inalte.
Cratita se da la o parte intre timp se pregatesc merele si crema merele se curata si se taie cubulete a pus la microunde pt 5 minute pana s-au inmuiat putin si s-au curatat mult mult mai repede faceti cum va vine bine.
Oulele se bat bine cu zaharul, zaharul vanilescu, aromele si sarea apoi se toarna laptele. Compozitia se toarna in cratita o sa auziti ce frumos crapa zaharul. se adauga merele cubulete peste compozitie cratita se da la cuptorul preincalzit...cca 40 de minute acum depinde si de cratita cat de adanca este se va rumeni usor deasupra si daca miscati cratita va tremura ca o gelatina.
Intre timp pregatim compozitia pt blat galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, sarea, aromele faina si uleiul albusurile se bat bine cu un praf de sare apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura de sus in jos.
Intre timp pregatim compozitia pt blat galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, sarea, aromele faina si uleiul albusurile se bat bine cu un praf de sare apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura de sus in jos.
Se rastoarna pe un platou cu o miscare rapida surplusul de sirop se va prelinge usor pe platou nu ridicati oala lasati-o asa pana a doua zi pana se raceste. Se bate frisca lichida se imbraca tortul in frisca...si se tine la frigide parerea mea este ca e mai bun dupa 2 zile o sa va convingeti.