Tort cu mere si crema de zahar ars
Ingrediente
4
Cost estimat: 4.91Euros€ (1.23€/porție)
Preparare
Preparare40 min
Gătire30 min
- 4 linguri de zahar (se poate pune si mai mult ca sa iasa crema cu sirop mai mult, astfel si blatul este mai insiropat) se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste.
- Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus,iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt.Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar,apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.
- In tot acest timp mixam 5 oua foarte bine,apoi amestecam cu laptele,5 linguri de zahar si vanilia.
Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute. - Cand mai avem aproximativ 10 minute pana e gata crema de zahar ars,facem un aluat de pandispan din 3 oua,3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,pe care-l turnam peste crema bine inchegata.
- Dupa ce s-a copt blatul,lasam un pic sa se racoreasca,apoi rasturnam tortul pe un platou,dar nu ridicam vasul in care copt. Lasam vasul in capul tortului si dam la frigider cateva ore bune.
- Dupa ce s-a racit foarte bine ridicam vasul cu grija si ornam cu frisca,dupa preferinta si imaginatie.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 904Kcal
- Carbo: 82.7g
- Grăsimi: 53.6g
- Grăsimi sat.: 32.8g
- Proteine: 20.3g
- Fibre: 3.2g
- Zahăr: 74.4g
- ProPoints: 25
- SmartPoints: 43
Informații nutriționale pentru 1 porție (510g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Nemaipomenit de fin si gustos
am gătit această rețetă
I
IrinaSysLaLaLa
Super re?et?.??????
anonymous
Cel mai prost tort
anonymous
Minunata reteta
anonymous
Foarte bun si usor
anonymous
Super!!
anonymous
Super bun si usor!
anonymous
Un tort delicios
anonymous
Iami Iami
anonymous
Super
Punctează această reţetă