Merele se spala, se curata de coaja si se scoate cotorul. Se pun intr-o tava, si peste ele se adauga un plic de zahar pudra, se pudreaza cu scortisoara si se pune cate un cubulet de unt in fiecare mar.
Merele astfel pregatite se dau la cuptor (preincalzit 200 grade) pentru 50 de minute. Intre timp se pregateste blatul.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma ca de bezea cu zaharul, care se adauga treptat.
Galbenusurile se amesteca cu un plic de zahar vanilat si coaja de lamaie. Peste ele se adauga albusurile spuma si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare.
Apoi se adauga treptat faina, amestecata cu praful de copt, si se amesteca incet pana la incorporarea fainii. Separat dulceata/gemul se amesteca cu nuca macinata - eu am folosit dulceata de cirese.
Cand sunt gata merele se aseaza in tava cu pereti detasabili, in care se va coace blatul, tapetata cu hartie de copt in prealabil. Fiecare mar se umple cu amestecul de dulceata si nuci si apoi se toarna peste ele compozitia de blat.
Tava se da la cuptor, la 160 de grade, pentru 50-60 de minute. Cand este gata blatul, se lasa sa se raceasca cateva minute apoi se scoate inelul tavii si se rastoarna pe un platou. Cand s-a racit, se orneaza cu ciocolata topita cu unt, 3 felii de portocala si se da la frigider pentru o ora
Comentarii (16):
It`s a very good and health sweet cake.
In esenta,reteta este cunoscuta
DELICIOSSSSSSS!!
Yami ce bunatate
Delicios
Super
EXCELENTA
Foarte bun
Imi place
Foarte bun!