Tort cu mere caramelizate

Ingrediente
8
Blat:
Preparare
Preparare20 min
Gătire1 oră
- 200 gr zahar se caramelizeaza intr-o cratita rotunda destul de inalta (se roteste cratita in asa fel incat sa ajunga si pe peretii cratitei).
Merele se curata de coaja si se scoate cotorul.
Se pun merele in cratita se umplu cu dulceata de visine.
Se adauga un pachet de unt.
Se dau la cuptor 30 min (se verifica cu o scobitoare daca s-au inmuiat).
Intre timp se face blatul.
5 galbenusuri se bat cu 5 lg de zahar , se adauga 5 lg faina, esenta de vanilie apoi si albusele batute spuma. Aceasta compozitie se pune peste mere.
Se da la cuptor pentru 25-30 min. (pana se rumeneste deasupra).
Se lasa sa se raceasca in cratita.
Cand este racit puneti cratita pe foc pentru cateva secunde pentru a se desprinde bine cand il scoateti pe un platou.
Se orneaza cu crema de cacao, ciocolata sau cu frisca (sau si cu una si cu alta).
Este delicios.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Este un tort excelent!!!! Este tortul pe care-l fac de foarte multi ani .
am gătit această rețetă
anonymous
Excelenta eu am folosit frisca e super
am gătit această rețetă
anonymous
Fffff.buuuuuuuuuuuuuuunnnnnn
am gătit această rețetă
anonymous
(y)
am gătit această rețetă
anonymous
Este foarte bun
am gătit această rețetă
anonymous
Fainnnnnn
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte reusita reteta!
am gătit această rețetă
anonymous
Super !!!
am gătit această rețetă
anonymous
Este excelenta reteta.Tortul are un gust fantastic
am gătit această rețetă
G
Gadina
Foarte bun am facut-o si eu.
Punctează această reţetă