Tort cu mere caramelizate

Tort cu mere caramelizate
Desert
Foarte ușor
1 h 20 m

Ingrediente

8

Blat:

Preparare

Preparare20 min
Gătire1 oră
  • 200 gr zahar se caramelizeaza intr-o cratita rotunda destul de inalta (se roteste cratita in asa fel incat sa ajunga si pe peretii cratitei).

    Merele se curata de coaja si se scoate cotorul.

    Se pun merele in cratita se umplu cu dulceata de visine.

    Se adauga un pachet de unt.

    Se dau la cuptor 30 min (se verifica cu o scobitoare daca s-au inmuiat).

    Intre timp se face blatul.

    5 galbenusuri se bat cu 5 lg de zahar , se adauga 5 lg faina, esenta de vanilie apoi si albusele batute spuma. Aceasta compozitie se pune peste mere.

    Se da la cuptor pentru 25-30 min. (pana se rumeneste deasupra).

    Se lasa sa se raceasca in cratita.

    Cand este racit puneti cratita pe foc pentru cateva secunde pentru a se desprinde bine cand il scoateti pe un platou.

    Se orneaza cu crema de cacao, ciocolata sau cu frisca (sau si cu una si cu alta).

    Este delicios.

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 7

anonymous

Este un tort excelent!!!! Este tortul pe care-l fac de foarte multi ani .

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelenta eu am folosit frisca e super

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Fffff.buuuuuuuuuuuuuuunnnnnn

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

(y)

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este foarte bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Fainnnnnn

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte reusita reteta!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super !!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este excelenta reteta.Tortul are un gust fantastic

am gătit această rețetă
abuz

Gadina

Foarte bun am facut-o si eu.

abuz
  • pagina 1 / 7