Petitchef

Tort 100% ciocolata - Tort "Razvan"

Desert
10 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

blat de cacao:

crema de ciocolata alba cu alune si nuca de cocos:

crema de ciocolata neagra cu menta si lamaie:

Pentru insiropat:

Preparare

  • Pentru blat:
    Se separa galbenusurile de albusuri; se bat albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana ce se topeste; galbenusurile se bat cu uleiul pana isi dubleaza volumul, apoi se incorporeaza in albusurile batute, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaua si se omogenizeaza cu grija compozitia folosind treapta cea mai lenta a mixerului.
  • Se tapeteaza forma de blat, se rastoarna compozitia si se coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, cca 20 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate blatul din forma se aseaza pe un suport si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
  • Pentru crema de ciocolata alba cu alune si nuca de cocos:
    Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere, apoi se ia de pe foc; se adauga ciocolata razuita se se amesteca continuu pana se topeste toate ciocolata si compozitia devine cremoasa; se lasa sa se raceasca complet, apoi se introduce in frigider unde se lasa cel putin 4 ore ; se scoate apoi din frigider si se mixeaza pana isi dubleaza volumul si capata o consistenta mai usoara/pufoasa; se mai adauga doua linguri de fulgi de nuca de cocos, sucul si razatura de la limeta, se omogenizeaza, apoi se introduce din nou in frigider pana in momentul folosirii.
  • Pentru crema de ciocolata alba cu alune si nuca de cocos: se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere, apoi se ia de pe foc; se adauga ciocolata razuita se se amesteca continuu pana se topeste toate ciocolata si compozitia devine cremoasa; se lasa sa se raceasca complet, apoi se introduce in frigider unde se lasa cel putin 4 ore ; se scoate apoi din frigider si se mixeaza pana isi dubleaza volumul si capata o consistenta mai usoara/pufoasa; se mai adauga doua linguri de fulgi de nuca de cocos, sucul si razatura de la limeta, se omogenizeaza, apoi se introduce din nou in frigider pana in momentul folosirii.
  • Pentru crema de ciocolata neagra cu menta si lamaie:
    Se procedeaza exact ca si la crema de ciocolata alba.
  • Pentru sirop:
    Se prepara mai intai 200ml de cafea concentrata, neindulcita, apoi se caramelizeaza 200g zahar si se dilueaza cu cafeaua; se lasa sa se raceasca complet pana in momentul folosirii.
  • Pentru montare:
    Se taie blatul in trei felii egale; se aseaza baza pe platoul/suportul tortului si se monteaza inelul in jurul blatului; se insiropeaza usor baza, apoi se aseaza stratul de crema de ciocolata alba cu alune si nuca de cocos, se aseaza urmatoarea felie de tort, se insiropeaza, apoi se adauga un strat de crema de ciocolata neagra cu menta si lamaie, se aseaza capacul, se insiropeaza si el usor si se introduce tortul la frigider pentru cca 2 ore.


Poze

Tort 100% ciocolata - Tort Razvan
Tort 100% ciocolata - Tort Razvan - poza 2
Tort 100% ciocolata - Tort Razvan - poza 3
Tort 100% ciocolata - Tort Razvan - poza 4
Tort 100% ciocolata - Tort Razvan - poza 5
Tort 100% ciocolata - Tort Razvan - poza 6
Tort 100% ciocolata - Tort Razvan - poza 7
Tort 100% ciocolata - Tort Razvan - poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează