crema de ciocolata alba cu alune si nuca de cocos:
crema de ciocolata neagra cu menta si lamaie:
Pentru insiropat:
Preparare
Pentru blat: Se separa galbenusurile de albusuri; se bat albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana ce se topeste; galbenusurile se bat cu uleiul pana isi dubleaza volumul, apoi se incorporeaza in albusurile batute, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaua si se omogenizeaza cu grija compozitia folosind treapta cea mai lenta a mixerului.
Se tapeteaza forma de blat, se rastoarna compozitia si se coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, cca 20 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate blatul din forma se aseaza pe un suport si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
Pentru crema de ciocolata alba cu alune si nuca de cocos: Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere, apoi se ia de pe foc; se adauga ciocolata razuita se se amesteca continuu pana se topeste toate ciocolata si compozitia devine cremoasa; se lasa sa se raceasca complet, apoi se introduce in frigider unde se lasa cel putin 4 ore ; se scoate apoi din frigider si se mixeaza pana isi dubleaza volumul si capata o consistenta mai usoara/pufoasa; se mai adauga doua linguri de fulgi de nuca de cocos, sucul si razatura de la limeta, se omogenizeaza, apoi se introduce din nou in frigider pana in momentul folosirii.
Pentru crema de ciocolata alba cu alune si nuca de cocos: se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere, apoi se ia de pe foc; se adauga ciocolata razuita se se amesteca continuu pana se topeste toate ciocolata si compozitia devine cremoasa; se lasa sa se raceasca complet, apoi se introduce in frigider unde se lasa cel putin 4 ore ; se scoate apoi din frigider si se mixeaza pana isi dubleaza volumul si capata o consistenta mai usoara/pufoasa; se mai adauga doua linguri de fulgi de nuca de cocos, sucul si razatura de la limeta, se omogenizeaza, apoi se introduce din nou in frigider pana in momentul folosirii.
Pentru crema de ciocolata neagra cu menta si lamaie: Se procedeaza exact ca si la crema de ciocolata alba.
Pentru sirop: Se prepara mai intai 200ml de cafea concentrata, neindulcita, apoi se caramelizeaza 200g zahar si se dilueaza cu cafeaua; se lasa sa se raceasca complet pana in momentul folosirii.
Pentru montare: Se taie blatul in trei felii egale; se aseaza baza pe platoul/suportul tortului si se monteaza inelul in jurul blatului; se insiropeaza usor baza, apoi se aseaza stratul de crema de ciocolata alba cu alune si nuca de cocos, se aseaza urmatoarea felie de tort, se insiropeaza, apoi se adauga un strat de crema de ciocolata neagra cu menta si lamaie, se aseaza capacul, se insiropeaza si el usor si se introduce tortul la frigider pentru cca 2 ore.