Petitchef

Tort de ciocolata, cu dulceata de cirese

Desert
10 porții
20 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Pentru blat:

Pentru crema:

Pentru sirop:

Pentru glazura si ornat:

Preparare

  • Pentru blat, frecati laptele cu cacao si cu 100 g. zahar. Dati amestecul in clocot, si apoi lasati-l sa se raceasca. Ungeti cu ulei si presarati cu pesmet forma de tort sau doar tapetati-o cu hartie de copt.
  • Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Amestecati untul moale cu 80 g. zahar; incorporati treptat ouale. Turnati praful de copt peste faina. Presarati faina, alternativ cu laptele cu cacao, peste masa de unt si oua.
  • Framantati si omogenizati ingredientele. Turnati aluatul in forma si dati-l 30 de minute la cuptor. Scoateti-l apoi si lasati-l sa se raceasca pe un gratar.
  • Pentru crema, bateti ouale cu zaharul pe baie de abur fierbinte timp de cca.12-15 minute, sau pana cand crema capata consistenta. Lasati sa se racoreasca si apoi turnati sucul de portocale.
  • Inmuiati gelatina in apa rece; dizolvati-o apoi pe baie de aburi sau la microunde . Adaugati 3 linguri de crema de oua, omogenizati, apoi amestecati-o cu restul de crema si lasati sa se raceasca. Bateti spuma frisca si amestecati-o cu masa de gelatina si oua.
  • Taiati blatul in trei parti egale . Insiropati fiecare blat cu sirop, pe masura ce asamblati tortul. Ungeti primul blat cu 1/2 din cantitatea de dulceata si crema, pe al doilea, cu restul de dulceata si crema, apoi fixati un inel de tort in jurul lor. Puneti deasupra a treia felie de blat. Lasati tortul peste noapte la frigider, apoi indepartati inelul de tort.
  • Rupeti in bucatele ciocolata, apoi topiti-o la baie de aburi. Turnati ciocolata topita peste tort si lipiti figurinele pe margine, sau daca sinteti in criza de timp, ca mine :P, folositi frisca batuta pentru ornat.Radeti ciocolata si asezati in mijloc oua de ciocolata. Pudrati totul cu fulgi de cocos, iar la baza folositi nuca de cocos colorata in verde sau bombonele verzi, ce intruchipeaza iarba.
  • Crema este atat de buna incat va incurajez s-o preparati in cantitate dubla in felul asta puteti chiar sa acoperiti intregul tort cu crema si apoi sa-l glazurati cu ciocolata sau frisca.


Poze

Tort de ciocolata, cu dulceata de cirese
Tort de ciocolata, cu dulceata de cirese - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează