Pentru blat, frecati laptele cu cacao si cu 100 g. zahar. Dati amestecul in clocot, si apoi lasati-l sa se raceasca. Ungeti cu ulei si presarati cu pesmet forma de tort sau doar tapetati-o cu hartie de copt.
Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Amestecati untul moale cu 80 g. zahar; incorporati treptat ouale. Turnati praful de copt peste faina. Presarati faina, alternativ cu laptele cu cacao, peste masa de unt si oua.
Framantati si omogenizati ingredientele. Turnati aluatul in forma si dati-l 30 de minute la cuptor. Scoateti-l apoi si lasati-l sa se raceasca pe un gratar.
Pentru crema, bateti ouale cu zaharul pe baie de abur fierbinte timp de cca.12-15 minute, sau pana cand crema capata consistenta. Lasati sa se racoreasca si apoi turnati sucul de portocale.
Inmuiati gelatina in apa rece; dizolvati-o apoi pe baie de aburi sau la microunde . Adaugati 3 linguri de crema de oua, omogenizati, apoi amestecati-o cu restul de crema si lasati sa se raceasca. Bateti spuma frisca si amestecati-o cu masa de gelatina si oua.
Taiati blatul in trei parti egale . Insiropati fiecare blat cu sirop, pe masura ce asamblati tortul. Ungeti primul blat cu 1/2 din cantitatea de dulceata si crema, pe al doilea, cu restul de dulceata si crema, apoi fixati un inel de tort in jurul lor. Puneti deasupra a treia felie de blat. Lasati tortul peste noapte la frigider, apoi indepartati inelul de tort.
Rupeti in bucatele ciocolata, apoi topiti-o la baie de aburi. Turnati ciocolata topita peste tort si lipiti figurinele pe margine, sau daca sinteti in criza de timp, ca mine :P, folositi frisca batuta pentru ornat.Radeti ciocolata si asezati in mijloc oua de ciocolata. Pudrati totul cu fulgi de cocos, iar la baza folositi nuca de cocos colorata in verde sau bombonele verzi, ce intruchipeaza iarba.
Crema este atat de buna incat va incurajez s-o preparati in cantitate dubla in felul asta puteti chiar sa acoperiti intregul tort cu crema si apoi sa-l glazurati cu ciocolata sau frisca.