Tort de ciocolata si nuca de cocos
Un tort senzational de gustos
Ingrediente
8
Pentru crema:
Preparare
Preparare30 min
Gătire40 min
- Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, amestecam dupa care adaugam si cacao.
- Mixam, apoi adaugam praful de copt si o lingura de faina.
Batem albusurile cu cele 8 linguri de zahar, pana ce devine o spuma tare.Adaugam doua linguri de spuma la galbenusuri, amestecam cu o paleta de jos in sus si incorporam 3 linguri de faina, apoi iar amestecam doua linguri de spuma si incorporam 4 linguri de faina, apoi amestecam restul de albusuri.
Daca se amestecam toata faina o data, aluatul era prea tare ca sa se incorporeze albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si coacem in cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie in trei. - Pentru crema: Se fierb budincile conform intructiunilor de pe pachet. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, apoi se dizolva si se adauga la budinca un pic calduta. Amesteca si lasam sa se raceasca, intre timp batem frisca cu doua linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema, adaugam nuca de cocos si frisca batuta.
- Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul, se raceste si se adauga esenta de migdale.Pentru asamblare, se insiropeaza blaturile, crema se imparte in doua si ungem cu ea blaturile. Normal ar fi trebuit sa ung si marginile, dar ca sa nu refuze copii tortul ,am preferat sa le las simple (cum zicea Andrada.....e prea mult alb) si spre surprinderea mea , l-au mancat cu o pofta.....:)!!!!
Iar eu in loc de cacao, am pudrat cu scortisoara.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
12/11/2013
Prosttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
am gătit această rețetă
05/09/2013
Caut de foarte mult timp un blat de tort care sa-mi iasa mereu. Cremele le schimb de fiecare data cand prepar, dar blatului acesta ii raman fidela ever! Multumesc!
am gătit această rețetă
31/10/2016
Reteta care merita incercata.Nu sunt de acord cu jignirile si catalogarile necuvincioase.Cine nu doreste sa le pregateasca sa se abtina de la jigniri.