Blat: se aprinde cuptorul albusurile se bat, adaugand treptat zaharul si apa dupa ce se dizolva zaharul, se adauga galbenusurile pe rand apoi faina (amestecata cu praful de copt) pentru varianta cu cacao, se scade din cantitatea de faina cata cacao se pune se pune in tava unsa cu unt/margarina (eu pun numai la baza hartie de copt decupata dupa forma) se coace la 180 grade cam 30 minute
mousse de cocos: se pune laptele la fiert impreuna cu cocosul si zaharul se pune gelatina la inmuiat timp de 10 minute in 3 linguri de apa rece, apoi se divolva pe baie de aburi cand este dizolvata, se adauga in amestecul de lapte si cocos si se lasa la racit rece se amesteca impreuna cu cele 200 ml frisca batuta bat
mousse de ciococlata: se topeste ciocolata in 150 ml frisca lichida (sa nu fiarba) se pun 5 g de gelatina topita in crema, apoi se lasa la racit separat se bat 150 ml frisca se amesteca cu compozitia racita se pune in forma si se da la frigider
glazura de ciocolata: se pregateste conform instructiunilor de pe plic
crema de ciocolata cu aroma de trufe si rom: se pregateste conform instructiunilor de pe plic
Asamblare tort: varianta 1: se pune blatul in inelul de la forma in care a fost copt, se insiropeaza, se adauga mousse-ul de cocos, apoi mousse-ul de ciocolata, se pune blatul deasupra, se glazureaza, iar apoi cu posh-ul plic cu crema de ciocolata cu aroma de trufe si rom se orneaza.
varianta 2: se pune blatul in inelul de la forma in care a fost copt, se insiropeaza, se adauga mousse-ul de cocos, se pune o noua foaie de blat si se insiropeaza, apoi mousse-ul de ciocolata, se pune ultima foaie de blat deasupra, se glazureaza, iar apoi cu posh-ul plic cu crema de ciocolata cu aroma de trufe si rom se orneaza.
Comentarii (22):
Lam incercat e o perdere de timp era sa vomit la ce cacat am pus in el nul incercati
Delicios
Bun! Si nu foarte greu de facut.
Este de retinut.
A doua poza e neclara. Ma refer la poza cum arata tortul in interior...
Suuupeeer!!!!
Mi-e foame
Superrrrrrrr
Delicios
Arata foarte bine am sa-l fac de ziua mea