Petitchef

Tort cu cocos si ciocolata

Un delicios tort cu mousse de cocos si mousse de ciocolata cu lapte

Desert
10 porții
2 ore
2 ore
Ușor

Ingrediente

10

blat:

mousse de cocos:

mousse de ciocolata:

Preparare

  • Blat:
    se aprinde cuptorul
    albusurile se bat, adaugand treptat zaharul si apa
    dupa ce se dizolva zaharul, se adauga galbenusurile pe rand
    apoi faina (amestecata cu praful de copt)
    pentru varianta cu cacao, se scade din cantitatea de faina cata cacao se pune
    se pune in tava unsa cu unt/margarina (eu pun numai la baza hartie de copt decupata dupa forma)
    se coace la 180 grade cam 30 minute

    mousse de cocos:
    se pune laptele la fiert impreuna cu cocosul si zaharul
    se pune gelatina la inmuiat timp de 10 minute in 3 linguri de apa rece, apoi se divolva pe baie de aburi
    cand este dizolvata, se adauga in amestecul de lapte si cocos si se lasa la racit
    rece se amesteca impreuna cu cele 200 ml frisca batuta bat

    mousse de ciococlata:
    se topeste ciocolata in 150 ml frisca lichida (sa nu fiarba)
    se pun 5 g de gelatina topita in crema, apoi se lasa la racit
    separat se bat 150 ml frisca
    se amesteca cu compozitia racita
    se pune in forma si se da la frigider

    glazura de ciocolata:
    se pregateste conform instructiunilor de pe plic

    crema de ciocolata cu aroma de trufe si rom:
    se pregateste conform instructiunilor de pe plic
  • Asamblare tort:
    varianta 1: se pune blatul in inelul de la forma in care a fost copt, se insiropeaza, se adauga mousse-ul de cocos, apoi mousse-ul de ciocolata, se pune blatul deasupra, se glazureaza, iar apoi cu posh-ul plic cu crema de ciocolata cu aroma de trufe si rom se orneaza.

    varianta 2: se pune blatul in inelul de la forma in care a fost copt, se insiropeaza, se adauga mousse-ul de cocos, se pune o noua foaie de blat si se insiropeaza, apoi mousse-ul de ciocolata, se pune ultima foaie de blat deasupra, se glazureaza, iar apoi cu posh-ul plic cu crema de ciocolata cu aroma de trufe si rom se orneaza.


Poze

Tort cu cocos si ciocolata
Tort cu cocos si ciocolata - poza 2

Întrebări:

Si cum se asambleaza tortul? Explicati pana la capat pasii! Ce este mai important, nu este scris!!!!

Răspuns:

Cred ca este la mintea cocosului cum se asambleaza un tort. plus ca se vede sectiunea in poza. ;)

Imi puteti spune cum se monteaza tortul!multumesc anticipat!

Răspuns:

Dupa preferinta.




Comentarii (22):

01/11/2013

Lam incercat e o perdere de timp era sa vomit la ce cacat am pus in el nul incercati

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
21/10/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
20/10/2014

Bun! Si nu foarte greu de facut.

(0) (0) Abuz
19/10/2014

Este de retinut.

(0) (0) Abuz
19/10/2014

A doua poza e neclara. Ma refer la poza cum arata tortul in interior...

(0) (0) Abuz
22/02/2014

Suuupeeer!!!!

(1) (0) Abuz
12/10/2013

Mi-e foame

(1) (0) Abuz
29/06/2013

Superrrrrrrr

(1) (0) Abuz
20/04/2013

Delicios

(1) (0) Abuz
miron Lucia, 19/03/2013

Arata foarte bine am sa-l fac de ziua mea

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează