Nuca de cocos mai este cunoscuta si sub denumirea de Kaipa, care inseamna „copacul care da tot ce este necesar pentru a trai” si in general, este un fruct care are multe proprietati si utilizari alimentare. Din acest fruct se pot face lapte, zahar si chiar ulei.
Daca credeati ca nuca de cocos este o nuca uriasa, ei bine, v-ati inselat. Este o samanta si este considerata a fi cea mai mare din lume. Nuca de cocos este un aliment complet intrucat de la ea se pot consuma pulpa alba, apa de cocos, laptele si uleiul din nuca de cocos, considerat a fi cel mai sanatos ulei folosit in alimentatie (ne referim lauleiul virgin, procesat manual).
Nuca de cocos se remarca printr-un gust foarte placut fie ca este consumata in stare cruda, in sucuri, ori deserturi. Fulgii de nuca de cocos sunt in prezent cei mai folositi la deserturi, iar dulciurile cele mai remarcate sunt: bomboanele Raffaello, rulada de biscuiti cu crema de cocos, fursecuri cu nuca de cocos, prajitura Bounty. Banalelor clatite cu dulceata le puteti da o noua prezentare daca la servire le presarati putina nuca de cocos rasa.