Prajitura cu nuca de cocos

Desert
Foarte ușor
50 min
792 Kcal

Ingrediente

8

Blat :

Crema:

Glazura:

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Blat :
    Se framanta foarte bine toate ingredientele si se imparte aluatul in 2 parti egale,o foaie se intinde pe fundul unei tavi,se unge un strat subtire de gem si se pune crema care se prepara astfel :6 albusuri se bat spuma tare cu 6 linguri de apa si 150 g zahar,dupa care se adauga 200 g nuca de cocos.
  • Se niveleaza frumos si peste intindem a doua foaie si se coace prajitura la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea.
  • Glazura :
    Cele 6 galbenusuri se freaca cu 150 g zahar pudra pana devine o crema.
  • Se pune peste prajitura calda,iar pe deasupra se razaleste ciocolata,sau se poate lasa numai glazura,etc.
  • Se lasa prajitura pana se intareste glazura,dupa care se poate servi.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 792Kcal
  • Carbo: 97.2g
  • Grăsimi: 36.1g
  • Grăsimi sat.: 13.8g
  • Proteine: 15.4g
  • Fibre: 6.7g
  • Zahăr: 53.5g
  • ProPoints: 21
  • SmartPoints: 33
Informații nutriționale pentru 1 porție (230g)
mimmmiMimmmi

Întrebări

Buna ziua. Glazura se pune peste prajitura calda sau se lasa la racit? Daca se pune peste prajitura calda se mai pune la cuptor cateva minuta sau nu? Multumesc.

Buna, prăjitura se lasă la răcit puțin, nu se pune peste blatul fierbinte.
După ce ai pus glazura nu se mai pune la cuptor, se lasă la rece pana se întărește . La mulți ani !

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

F buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

O prajitura de tot c...

am gătit această rețetă
abuz

euu

Nu e buna,albusul de ou cu cocosul copt o combinație yaaaks

am gătit această rețetă
abuz

Bubu

Momentan ma gandesc cum vine asta,glazuta din galbenus crud,eu incerc sa il fierb la baie de abur,restul vedem,cam ciudat si blatul de cacao,ff tare de abea l am intins cu mana,iar cel de deasupra l am pus in bucati,sa rupt...am dat 3 stelute dar nu cred ca va merita..

abuz

Raluca

Glazura din galbenusuri crude cu zahar ? Wtf??????? Cine mănâncă galbenusuri crude????? Poate cineva care doreste niste salmonela sau o enterocolita ca desert !!!!!!!!
Incomplet!!!!! Eventual se fierb pe abur pana au consistenta unei ciulamale, clasica reteta de crema din galbenusuri.

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz

anonymous

Grazava

abuz

anonymous

Arata bine dar inca nu stiu ce gus trebuie sa aiba chiar vreu sa o fac

abuz

anonymous

Minunata, Pofta buna

abuz

anonymous

Nu am incercat inca dar incerc azi

abuz
  • pagina 1 / 2