Da si dovleacul placintar poate fi inclus in retetele dulci! Dovada aceasta placinta cu dovleac placintar si nuca de cocos uuuuuultra fondanta. Este foarte simplu de facut; daca nu ne credeti...incercati reteta explicata de noi mai jos ↓↓↓
Nu ezitati sa ne spuneti in comentarii cm v-a iesit ;-)
Curatati si taiati dovleacul placintar. Fierbeti-l in apa aproximativ 20 de minute. Cand este gatit, scurgeti bucatile si puneti-le intr-un castron si sfaramati-le pentru a le transforma intr-un piure.
Dupa ce ati zdrobit bine, adaugati celelalte ingrediente: lapte de cocos + zahar + scortisoara + faina de cocos + oua. Amestecati bine.
Turnati aluatul intr-o matrita unsa si coaceti 45 de minute la 180° C. Pentru a verifica coacerea, introdueti o scobitoare in placinta. Daca iese uscata, este gata, altfel mai lasati-o cateva minute.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a-o scoate din forma. O puteti decora cu nuca de cocos rasa sau chiar perle de zahar. Serviti asa cum este sau rece, dupa cum doriti :-)