Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
Nimic mai bun decât un foitaj pentru aperitiv pentru a începe masa! Dar când se apropie Paștele, îi dăm un aspect de morcovi (doar pentru a le mulțumi iepurașilor de Paște că ne-au adus un munte de ouă de ciocolată!). Vă arătăm trucul nostru super ușor pentru a face conuri de foitaj și mai ales, vă împărtășim rețeta pentru cremă.
Ingrediente
Materiale
- folie de aluminiu
Rețete inrudite
-
Morcovi în sos de miere și clementine
-
Platou cu blini, aperitivul variat perfect pentru petreceri
-
Salam cu cremă de brânză, caise și migdale: aperitivul perfect pentru petrecere!
-
Frigărui brad: aperitivul extra ușor și rapid de crăciun!
Preparare
Tăiați aluatul foitaj în fâșii de aproximativ 1 cm lățime. Ies cam 16 fâșii dintr-un foitaj dreptunghiular.
Tăiați pătrate din folia de aluminiu și împăturiți-le în 4. Apoi formați conuri, rulându-le.
Înfășurați o fâșie de aluat foitaj în jurul unui con de aluminiu și repetați procedeul cu toate fâșiile.
Aranjați conurile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Ungeți cu gălbenuș și coaceți 15 minute la 180°C.
Între timp, tăiați roșiile uscate în bucăți mici și amestecați-le cu brânză de capră. Transferați amestecul într-o pungă.
Scoateți folia de aluminiu de pe conuri rotindu-le pentru a le desface mai ușor. Umpleți conurile cu amestecul de brânză + roșii uscate.
Puneți o frunză de pătrunjel în vârf pentru a forma morcovi mici și voilà!
Observații
Cu ce pot înlocui brânza de capră?
Puteți înlocui crema de brânza de capră cu cremă de brânză clasică.
Cu ce pot înlocui roșiile uscate la soare?
Poți înlocui roșiile uscate cu morcovi rași, de exemplu dacă vrei ca această rețetă să rămână vegetariană. În caz contrar, adăugați ton sau șuncă.
Cât timp pot păstra acest preparat?
Puteți păstra acest preparat timp de 4-5 zile într-un recipient ermetic la frigider.
Pot să congelez aceste produse de patiserie?
Desigur, puteți congela aceste produse de patiserie pentru a le mânca mai târziu! Vă recomandăm să înghețați doar conul de foitaj, astfel încât să îl puteți reîncălzi la cuptor și să îl păstrați crocant. Puteți apoi să îl ornați.