Baghete răsucite din foitaj (roșii, șuncă, mozzarella, pătrunjel)

Aperitiv
Foarte ușor
30 min

Baghetele răsucite din foitaj, asta ne place nouă celor de la Petitchef. Ideea este simplă, creați benzi din foitaj pe care le veți suprapune înainte de a le răsuci împreună. Rețeta noastră detaliată mai jos ↓

Ingrediente

4

Materiale

  • aragaz
  • Un cuțit
  • Un castron
  • O pensulă de bucătărie

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • Întindeți aluatul de foitaj pe o tavă de copt. Turnați coulisul de roșii și întindeți pe toată suprafața.
  • Se presară cu mozzarella rasă, apoi cu pătrunjel proaspăt tocat.
    Adăugam jambonul tăiat bucățele.
  • Așezați al doilea aluat foitaj deasupra primului și aplatizați ușor cu mâinile.
  • Cu ajutorul unui cuțit, tăiați la mijloc,
    pe lungime, apoi formați fâșii de aproximativ 1,5 cm în direcția lățimii.
  • Răsuciți în timp ce întindeți ușor benzile. Puneți baghetele pe tava de copt.
    Repetați procedeul cu toate perechile de benzi.
  • Ungeți-vă baghetele cu gălbenuș bătut folosind o pensulă de bucătărie și coaceți timp de 20 de minute la 180°C.
    Baghetele tale de foitaj sunt gata!

Punctează această reţetă

Observații

Pot să congelez aceste produse de patiserie?

Nici o problemă ! Puteți să le congelați pre-gătite și să decideți să continuați gătitul după ce le-ați dezghețat. Sau congelați-le deja gătite, apoi le puneți câteva minute la cuptor la 140°C în Ziua Z (și puneți deasupra folie de aluminiu dacă vă este teamă că se vor arde).

Cum păstrez produsele de patiserie în frigider?

Ideal va fi să le ții într-o cutie ermetică, timp de 3-4 zile.

Acest foitaj se consumă cald sau rece?

Depinde de tine ! Baghetele le puteți servi imediat ce au fost scoase din cuptor sau așteptați să se răcească.

Cu ce ​​pot înlocui coulisul de roșii?

Il poți înlocui cu un alt tartinat precum pesto, pesto rosso, tapenade, caviar de vinete etc.

Cu ce ​​pot înlocui brânza mozzarella?

Îl poți înlocui cu brânză gruyere sau parmezan ras.

Dacă nu am pătrunjel proaspăt?

Din când în când, în acest foitaj ne place să punem cimbru uscat, rozmarin sau ierburi de Provence în loc de pătrunjel proaspăt.

Când să servești aceste baghete din foitaj?

Ideal pentru noi este în timpul aperitivului, dar dacă vă mai rămân, le puteți aranja pe o farfurie însoțită de o salata mixtă.

Ce alte idei de combinații de arome pot folosi în aluatul meu foitaj?

Iată cele mai bune asociații ale noastre:
* Somon afumat + cremă de brânză + cepșoară
* Brânză de capră tartinabilă + miere + bucăți de nucă zdrobită
* Pesto + măsline în bucăți mici
* Tapenada de masline negre + hamsii

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: