Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
Și da, este sezonul de vârf pentru sparanghel și profităm de el pentru că nu durează foarte mult. Cunoaștem gătitul clasic în apă cu un delicios sos mousseline. Dar ați încercat vreodată să coaceți sparanghelul pentru a face un starter delicios din foitaj? O rețetă crocante care însoțită de o salata va asigura o masa completă!
Ingrediente
Materiale
- 1 pensulă
- 1 cuțit
- 1 curățitor de coajă
Preparare
Spălați și pregătiți sparanghelul tăind sau răzuind partea tare dacă este necesar. Tăiați sparanghelul în jumătate dacă sunt fire mari.
Așezați sparanghelul într-un vas și turnați ulei de măsline peste el. Condimentați cu sare și piper și se amestecați bine.
Tăiați aluatul foitaj în 6 dreptunghiuri. Îndoiți feliile de jambon în jumătate.
Așezați feliile de jambon peste dreptunghiurile de foitaj, apoi așezați sparanghelul în diagonală și acoperim cu mozzarella rasă.
Îndoiți colțurile foitajului în diagonală, apoi ungeți cu ou bătut.
Coaceți 25 de minute la 180°C.
Gata!
Observații
Cu ce pot înlocui sparanghelul?
Puteți înlocui sparanghelul cu felii de roșii sau măsline de exemplu.
Cu ce pot înlocui jambonul?
Puteți înlocui jambonul cu bacon sau cu o felie de somon afumat. De asemenea, îl puteți scoate din rețetă.
Cu ce pot înlocui mozzarella rasă?
Puteți înlocui mozzarella rasă cu o altă brânză rasă precum Comté, Gruyère sau Emmental, de exemplu.
Cum se păstrează aceste produse de patiserie?
Păstrați aceste produse de patiserie într-un recipient ermetic, la frigider timp de 3 zile. De asemenea, le puteți congela înainte sau după gătit.
Există variante vegetariene ale acestei rețete?
Într-adevăr, după cum s-a spus mai sus, puteți elimina complet jambonul pentru a face un preparat vegetarian!
Cu ce puteți înlocui oul bătut?
Este posibil să vă rumeniți foitajul cu lapte, vegetal sau nu, sau cu unt topit.