Ce să faci cu tortilla, șuncă presată, spanac și mozzarella?
Ai niște tortilla prin preajmă? Transformă-le într-o delicioasă tartă crocantă gratinată! Cu doar câteva ingrediente simple, vei avea un preparat complet și delicios în cel mai scurt timp. Combinația de șuncă, spanac și mozzarella este un clasic care funcționează de fiecare dată :-) Ideal pentru o masă rapidă și reconfortantă!
Ingrediente
Materiale
- 1 tavă de 14x22 cm
- 1 tel
- 1 spatulă
Rețete inrudite
Quiche cu oua si sunca
Preparare
- Se amestecă ouăle, laptele, sarea și piperul.
- Se adaugă spanacul, șunca tocată, mozzarella rasă și pătrunjelul proaspăt tocat (după gust).
- Se pliază tortilla în stil acordeon.
- Se așază tortilla îndoită una lângă alta în vasul de gratinat.
- Se toarnă amestecul cu șuncă deasupra. Se presează umplutura în spațiile dintre tortille.
- Coaceți timp de 20 de minute la 180°C.
- Și acum este gata!
Observații
Cât timp pot păstra acest gratin?
Gratinul tău se păstrează 3 zile la frigider, într-un recipient etanș.
Această rețetă poate fi făcută individual?
Da, puteți rula tortille, le puteți tăia și le puteți pune într-o formă de brioșă înainte de a turna amestecul peste ele.
Pot folosi tortilla de porumb?
Da, puteți folosi tortilla de porumb fără nicio problemă.
Pot face o versiune vegetariană a acestei rețete?
Puteți elimina șunca fără nicio problemă. Adăugați condimente la alegere pentru a da mai multă aromă preparatului și adăugați mai mult spanac.