Ouale se separa.Galbenusurile se mixeaza cu smintina se adaoga spanacul si condimentele dupa gust.Faina se amesteca cu praful de copt.Albusurile se bat spuma.
La amestecul de soanac+ galbenus se adaoja amestecul de faina si jumatate din spuma de albus si se miveaza pina ce faina s-a incorporat cit de cit. Se adaoga si restul de albus si din acest moment se amesteca doar cu lingura, in asa fel incit aluatul sa ramina aerat.Se toarna in tava captusita cu hirtie de copt si se coace in cuptorul preincins la 200°C ca 12-15 min.
Se scoate si i-se trage blatului imediat hirtia jos.Daca nu merge trasa usot, se umezeste un prosop de pucatarie cu apa rece ,rece si se pune peste hirtie 2-3 min.Dupa care se indeparteaza hirtia de copt.Se lasa la racit pe gratarul de bucatarie.
Ingredientele maruntite se amesteca si se mixeaza cu smintina si condimentele dupa gust , dupa care se intinde peste blatul racit si care inainte a fost asezat pe o folie de alumoiniu sau nailin alimentara.
Se ruleaza cu grija, usor si destul de strins, in asa fel incit ca blatul sa nu se rupa. Blatul este destul de elastic, doar ceva rabdare este necesara.
Astfel Rulada din spanac rulata de preferinta in folie de nailon alimentara, se pune la frigider, daca este posibil peste noapte.daca nu cel putin 4 ore.Se serveste linga cu rosii proaspete, salata de rosii.
Dupa cum vedeti, facut ceva mai copios, si servit Rulada din Spanac cu Ham & Eggs si salata de rosii.
Comentarii:
Super