Cu tortilla și puțină imaginație, puteți pregăti un fel de mâncare care este întotdeauna un succes! După quiche-urile cu tortilla, astăzi le transformăm în rulouri cu gust de pizza: un strat bun de coulis de roșii asezonat, mozzarella topită, câteva bucăți de șuncă și o atingere de parmezan. Rulează-le, bagă-le în cuptor și gata! Rezultatul? Bucățele crocante, gustoase și, mai presus de toate, super prietenoase. Perfect pentru un aperitiv sau un prânz rapid. Adăugați puțin busuioc proaspăt pentru atingerea finală și savurați :)
Sosul de roșii: Se amestecă coulisul de roșii cu sare, piper, praf de usturoi și oregano.
Se pune o tortilla pe o farfurie. Se pun 2 linguri de sos de roșii în centru.
Se adaugă aproximativ 3 linguri de mozzarella. Sosul de roșii trebuie să acopere suprafața. Se pune șunca peste mozzarella.
Se îndoaie părțile laterale ale tortilla spre centru.
Se rulează.
Se repetă cu celelalte tortilla și se așază pe o farfurie. Se lasă deoparte în frigider timp de 30 de minute.
Tăiați rulourile în două sau trei, în funcție de mărimea tortilelor.
Se pun bucățile într-o formă unsă.
Se acoperă cu restul de sos de roșii și mozzarella și se presară cu parmezan.
Coaceți timp de 15-20 de minute într-un cuptor preîncălzit la 200°C.
Se scoate din cuptor și se servește cu o mică salată mixtă sau ca atare, pentru o cină TV reușită în care toată lumea poate lua o îmbucătură și să se bucure!
Cum ar trebui să păstrez această tortilla gratinată? O puteți păstra într-un recipient etanș în frigider timp de până la 3 zile. Pentru a o reîncălzi, puneți-o în cuptor pentru câteva minute și este gata!
Ingredientele pot fi înlocuite pentru a crea un gratin diferit? Nu ezitați să folosiți orice ingredient vă place, ca pesto, de exemplu! Nu ezitați să înlocuiți condimentele dacă doriți :-)
Pot congela acest gratin de tortilla? Desigur, îl puteți congela înainte sau după gătire.