Apoi sparanghelul asta trebuie, cel mai bine, fiert. Intr-o cratita cu putina apa si cu capacul acoperit.
Cand e proaspat si frumos, trebuie numaidecat retezat de cozile lemnoase, ca strica dintii. Asa, cam unu-doi centimetri.
Cum incepe a clocoti apa, bagati steblele acolo cam pentru 5 minute. Zice lumea ca trebuie gatit pe aburi, e n-a avut timp pentru asta si pot sa va spun ca a iesit minunat.
A dat o chelfaneala buna oualelor, oua cu sare si piper, cu ce altceva. Oua batute cu sare si piper. Pe urma a tocat tot ce se putea toca, cu exceptia ciupercutelor, clar lucru, pe care le-a taiat felii.
Sub tigaie am aprins focul, in tigaie am pus ulei, l-am infierbantat oleaca si am turnat ouale batute.
Inca peste 2 minute am indoit turta in doua, cu o spatula lata, ca sa nu se strice, si am pus capacul. Toata scamatoria asta a fost facuta nu numai pentru frumusete, dar si pentru el cascaval. Sa se topeasca bine.
Cand turta s-a intarit putin, am asezat ciupercile, tigaie cu oua si ciuperci peste un minut, sparanghelul si cascavalul.
Comentarii:
Maine dim o fac....mmmmm!