Omleta este unul dintre cele mai consumate alimente in cadrul primei mese a zilei. Pe langa faptul ca este usor de preparat, nutritionisti sustin ca omleta consumata in cadrul micului dejun este perfecta pentru cei care se află la dieta, si se refera la omleta preparata simplu, doar din oua.
Pentru ca majoritatea dintre noi suntem in criza de timp, dimineata suntem nevoiti sa mancam celebra omleta, si pentru ca este gustoasa dar si pentru ca se gateste rapid. Totusi, stim cu totii cum sa facem o omleta perfecta?
Iata mai jos cateva sfaturi pentru o omleta preparata corect.
Secretul omletei perfecte nu este sa bati puternic ouale. Ele trebuie batute cu furculita, doar cat sa se omogenizeze. Daca bati ouale foarte tare, rezultatul final va fi o omleta cauciucata si densa.
Secretul marilor bucatari este ca la fiecare doua oua intregi sa adaugi, in plus, un galbenus. Un mare chef, spune ca, omleta perfecta se face din 3 oua si in loc de ulei sa folosim unt.
In functie de numarul de oua folosite, trebuie sa utilizam si o tigaie cu diametrul potrivit. Daca o faci din oua multe, evident ca ai nevoie de o tigaie mare, daca daca sunt putine oua, foloseste o tigaie cu diametrul cat mai mic, astfel incat omleta sa fie groasa.
Daca folosesti legume la omleta, ai grija sa le pui in tigaie inainte cu doua minute de a pune ouale batute. Pune verdeturi in omleta, boabe de mazare, boabe de porumb, adaugi ardei gras, rosu sau verde, tocat in bucatele mici, insa nu folosi rosii crude, pentru ca sunt prea zemoase si strica omleta.
Ai grija sa amesteci, folosind o spatula lata, pentru ca omleta sa se desfaca in bucatele pufoase. Se poate adauga cascaval ras peste omleta exact cand este gata, si apoi se rastoarna in farfurie.
Nu pune sare in omleta. Aceasta se adauga doar la final.
Nu o praji niciodata pana se usuca.
Stiati ca: In Haux, Franta, a devenit o traditie ca, in fiecare luni dupa Paste, bucatarii iscusiti sa pregateasca un festin demn de Cartea Recordurilor? In anul 2014 aceasta continea 5214 oua, 20 de litri de ulei, 50 de kilograme de bacon, 50 de kilograme de ceapa si usturoi, doua kilograme de sare si doua de piper. An de an, retetei i se mai adauga cate un ou.
Comentarii:
Super articolul
Buna
Va multumesc mult pentru aceasta reteta. Intotdeauna poti invata ceva nou. Intr-adevar, batute mult, ouale vor deveni o omleta tare si departe de omleta suculenta care ar te bui sa fie. Eu va dau un 10.
De obicei nu mananc omlete din cauza ca absorb multa grasime . Nu stiu daca in viata mea am mancat patru omlete,dar am mancat in Lituania la un hotel unde eram cazati o omleta deosebita . cred ca era facuta cu lapte si ceva agent de crestere . Era foarte crescuta 4-5 cm si pufoasa ,nu se simtea gust de grasime si mi-a dat impresia ca ar fi facuta la abur.
Omleta e un fel de mancare, nu un aliment! Alimentul este oul. "Cine nu stie sa faca o omleta?" Raspunsul este: Chiar tu, autoarea acestui articol!
"consumata in cadrul micului dejun" Daca nu avem cadru, putem sa o mancam dintr-o farfurie? Dar cum intra cauciucul in omleta? NU SE AMESTECA IN OMLETA, CONFUNZI CU OUALE JUMARI! CONCLUZIA MEA E CA NU STII SA FACI O OMLETA CA LUMEA, RETETA E DE KKT!
Super !