Cu toate ca nu agreez omleta, mi se pare cam grasa, in functie de ingrediente, poate avea putine calorii, si deci sa faca un mic dejun cat mai savuros.
Privind inspre bucataria greceasca, de unde bate aer sarat, unde vantul unduieste maslinii, iar mancarea o mananci pe nerasuflate la cate de buna e, am zis ca trebuie sa gatesc azi ceva de la ei. Asa am ales omleta greceasca. Sfatul meu, respectati cantitatile.
Pentru 2 portii aveti nevoie de: �1/2 de cana cu ardei verzi-tocati cubulete, �1/2 de cana ciuperci-feliate, 1/8 de lingurita maghiran, 1 cana spanac tocat, 2 oua intregi, 4 albusuri de ou, �1/2 de cana cu feta-zdrobita, 1 rosie (de la care se scot samburii, si se taie feliute).
Legumele si verdeata se pun intr-o tigaie, unde varsati putin ulei masline bun pentru prajit. Se calesc putin timp. Intr-un bol se amesteca albusurile, ouale batute spuma. Se amesteca bine, se toarna omleta peste legumele calite. Se amesteca. Se adauga branza si rosia. Se pune capac, se tine pe foc, pana ce omleta devine pufoasa.
Atentie! Ingredientele sunt pentru 2 persoane, nu pentru una singura.
Pentru cei care iubesc omleta, dar nu agreeaza uleiul incins, se poate obtine o gustare delicioasa alegand varianta coacerii in cuptor. Nu dureaza mai mult (in 10-15' este gata de savurat), aspectul este acelasi, iar gustul divin nu te face sa te simti vinovat de excesul de prajeala pentru ca nu este nevoie sa pui nicio picatura de grasime. Daca va plac legumele mai moi, le puteti sota in putina apa, le lasati sa se racoreasca un pic, inainte de adauga ouale, apoi lasati cuptorul sa-si faca treaba.
Comentarii (32):
Excelent
Pentru cei care iubesc omleta, dar nu agreeaza uleiul incins, se poate obtine o gustare delicioasa alegand varianta coacerii in cuptor. Nu dureaza mai mult (in 10-15' este gata de savurat), aspectul este acelasi, iar gustul divin nu te face sa te simti vinovat de excesul de prajeala pentru ca nu este nevoie sa pui nicio picatura de grasime. Daca va plac legumele mai moi, le puteti sota in putina apa, le lasati sa se racoreasca un pic, inainte de adauga ouale, apoi lasati cuptorul sa-si faca treaba.
Excelenta reteta multumesc
Trist...ce facem cu cele 4 galbenusuri ramase ?
Bunuta...
Deliciu!
Bun
DEliciosa
De facut neaparat. poate as renunta la albusuri sau 1 ou si albusuri. portia este destul de mare.
Omleta regala ! Deja o preparam.