Omletă irlandeză
Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare. Se fierb cu tot cu coajă, deci trebuiesc spălați bine.
Se fierb pentru 20 minute după care se lasă să se răcească.
Se curăță de coajă și se zdrobesc. - Amestecăm cartofii cu gălbenușurile, ceapa verde tocată mărunt, brânza Cheddar rasă.
Condimentăm cu sare și piper. - Într-un castron separat, batem bine albușurile spumă, după care se adaugă la amestecul de cartofi și se amestecă ușor cu o spatulă.
- Topim untul într-o tigaie care poate fi dată și la cuptor.
Adăugăm omleta și lasăm la foc mic pe aragaz pentru 3-4 minute.
Apoi se dă la cuptor (încălzit în prealabil la 200 grade C) pentru 20-25 minute sau până se rumenește frumos deasupra. - Se servește imediat.
Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Excelenta
am gătit această rețetă
anonymous
Bun
am gătit această rețetă
Prenume
Cartofii trebuiesc spălați sau trebuie spalati? Unde ai invatat romaneste, la gura cortului?
anonymous
Merge de foame, altfel as arunca-o la porci!
G
Gina53
Nu poate fi dacat grozava.
anonymous
F.buna
M
mariana codea
Buna de buna
B
bordea_i2015
....una din variante .
anonymous
Ce rost mai are să o punem pe aragaz dacă tot o băgăm la cuptor17
anonymous
Prea mult timp pierdut pentru ce rezulta
Punctează această reţetă