Platou cu blini, aperitivul variat perfect pentru petreceri
Platou cu blini, aperitivul variat perfect pentru petreceri
Nu te inspiră niciun aperitiv ? Iată câteva toppinguri care ar trebui să vă ofere un impuls! 9 idei în total pentru a vă îmbunătăți blini -urile.
Am făcut blinii de casă, găsiți rețeta aici.
tăietor rotund de biscuiți de aceeași dimensiune ca și blini
Preparare
Blini parizieni: Folosiți un tăietor de prăjituri de aceeași dimensiune ca și blinii și tăiați cercuri din șuncă, brânză Emmental și salată. Așezați pe blini un cerc de salată, un cerc de șuncă, un alt cerc de salată și un cerc de brânză.
* Puteți adăuga și alte straturi și închideți cu un alt blini.
Blinis pesto: Întindeți peste blini 1 până la 2 lingurițe de sos pesto verde. Rupeți felia de șuncă de Parma în bucăți mici și puneți-o pe pesto.
* Deasupra se pot adăuga semințe de pin prăjite.
Blini italian: Întindeți 1 până la 2 lingurițe de pesto roșu pe fiecare blini apoi puneți deasupra o bilă de mozzarella. Tăiați felii de măsline negre și puneți-le deasupra. Decorați cu frunze de busuioc în lateral.
* Puteți înlocui pesto roșu cu pesto verde, fără nicio grijă.
Blini cu tapenadă: Întindeți 1 până la 2 lingurițe de tapenadă pe fiecare blini. Adăugați aproximativ 5 capere deasupra.
*Poți înlocui caperele cu ardei copți, marinați.
Blini cu miere de brânză de capră: Tăiați felii din brânza de capră. Așezați cate o felie pe fiecare blini și puneți deasupra câte o linguriță de miere.
* Puteți adăuga piper, cimbru (sau rozmarin) și chiar smochine (proaspete sau prăjite) pentru o aromă maximă!
Blini cu creveți: Ungeți blini cu 1 până la 2 lingurițe de cremă de brânză. Creveții fierți și decorticați, puneți-i deasupra. Adăugați 1 linguriță de suc de lămâie.
*Puteți asezona blini-urile cu puțin piper și de ce nu, adăugați coaja de lămâie.
Blini basci: Tăiați felii de brânză de oaie și puneți-le pe blini. Adăugați o linguriță de dulceață de cireșe negre.
*Puteți combina și brânza de capră cu dulceața de smochine.
Blini cu somon afumat: Tăiați avocado cubulețe mici și puneți-le peste blini, adăugați somon afumat, tăiat în bucăți mici.
* Puteți asezona cu puțin piper și adăuga zeama și coaja de lămâie (galbenă sau verde). Puteți face și o bază de cremă de brânză.
Blini cu rillette: Puneți 1 lingură mare cu rillette pe blini.
* Puteți folosi rilletele la alegere. Am făcut rillete de ton amestecând ton mărunțit cu cremă de brânză, zeama de lămâie, sare și piper.
Aranjați blini-urile pe un platou mare de servire și voilà!
Rezultă un platou cu câte 2 blini din fiecare. Puteți face cu ușurință mai mult cu fiecare umplutură sau puteți face o tavă doar cu umplutura pe care o preferați.
Vă sugerăm alte opțiuni sau idei de îmbunătățire pentru fiecare blini. Nu ezitați să vă inspirați din ideile noastre pentru a crea platoul de blini care vi se potrivește.