Cum se face un platou de brânzeturi?

Desert
6 porții
Foarte ușor
10 min

Secretul este în selectarea brânzeturilor și în tăiere


Ingrediente

6

Acompaniamente:


Materiale

  • 1 platou de servire
  • 1 cuțit pentru brânză

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Brie cu migdale si caise


Preparare

  • Cum se face un platou de brânzeturi? - Preparare etapa 1Tăiați Beaufort în triunghiuri mici.
  • Cum se face un platou de brânzeturi? - Preparare etapa 2Tăiați Comté în bețe mici.
  • Cum se face un platou de brânzeturi? - Preparare etapa 3Tăiați Ossau Iraty, Bleu d'Auvergne și Brie în triunghiuri mari.
  • Cum se face un platou de brânzeturi? - Preparare etapa 4Tăiați Munster și Saint Marcellin în bucăți triunghiulare.
  • Cum se face un platou de brânzeturi? - Preparare etapa 5Aranjați totul pe un platou de servire sau o placă ardezie apoi adăugați mierea de trufe (sau mierea clasică), dulceața de cireșe negre și lingurile acestora.
  • Cum se face un platou de brânzeturi? - Preparare etapa 6Aranjați boabele de strugurii albi, caisele uscate și feliile de pâine între feliile de brânză. Platoul cu brânzeturi este gata!

Observații

Cum să alegeți brânza pentru platou?
- Pentru brânzeturi tari (Comté, Beaufort): Abondance, Tomme de Savoie, Cheddar...
- Pentru brânzeturi albastre sau cu filaturi albastre (Bleu d’Auvergne): Fourme d’Ambert, Roquefort, Gorgonzola etc.
- Pentru brânzeturi moi cu coajă înflorită (Brie): Camembert, Chaource etc.
- Pentru brânzeturi cu coajă moale spălată (Munster): Patachouffe, Vacherin mont d’or...
- Pentru brânzeturi de capră (Sfântul Marcellin): Chabichou, Crottin...
- Pentru brânzeturi de oaie (Ossau Iraty): Petit Basque, Folie bergère…
- Pentru brânzeturi semi-tare: St-Nectaire, Petit Livarot...
Se poate face și un platou cu brânză regională (brânză din Pirinei de exemplu) sau un platou cu brânză de capră de exemplu.

Brânzeturile au anotimpuri?
Da, sezonul unei brânze depinde de nașterile animalelor, când animalul va produce lapte. Astfel, o capră va produce lapte doar din primăvară până în toamnă. Totuși, este necesar să se țină cont și de rafinarea brânzeturilor care poate dura un anumit timp! Nu ezitați să cereți sfatul vânzătorului de brânză, care vă va ajuta să alegeți cele mai bune brânzeturi ;-)

Cum să însoțiți un platou de brânză?
Aici am adăugat struguri albi, caise uscate, dulceață de cireșe negre (ideal pentru a însoți brânza de oaie), miere de trufe (dar bineînțeles ca puteți folosi miere clasica) și am adăugat bineînțeles felii de pâine pentru a însoți totul și face cele mai bune sandvișuri!
De asemenea, puteți adăuga mezeluri pentru a face un platou mixt generos!

Dacă sunt o femeie însărcinată, ce brânză să cumpăr pentru platou?
Brânzeturile care pot fi consumate de gravide sunt brânzeturile pasteurizate.

Tabla de brânzeturi: desert sau aperitiv?
Și, și ! Îți poți pregăti tabla de brânzeturi pentru un aperitiv, însoțită de mezeluri de exemplu, sau după masa principală, chiar înainte de desert!



Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+