Cum aranjăm un platou cu mezeluri? invățăm să facem un trandafir!
Uneori simplu e elegant așa că vă învățăm să aranjați un platou de mezeluri însoțit de un pahar de vin. Perfect pentru o seara cu prietenii sau cu persoana iubită. Vă explicăm pas cu pas cum să pliați mezelurile sub forma de trandafir. Abuzul de alcool este periculos pentru sănătatea dumneavoastră, consumați cu moderație.
Ingrediente
Materiale
- 1 pahar
Rețete inrudite
Tagliatelle cu feta si rosii
Preparare
- Îndoiți o felie de salam în jumătate de-a lungul marginii paharului. Adăugați o felie deasupra, dar punând-o în lateral, peste jumătatea primei felii.
- Faceți același lucru cu celelalte felii până când se umple toată marginea paharului.
- Întoarceți paharul pe platoul pe care doriți să serviți.
- Adăugați feliile de pancetta și aranjați-le în jurul trandafirului (puteți face mai mulți trandafiri dacă doriți).
- Adăugați roșii cherry, crutoane de pâine, crenguțe de rozmarin, felii de pâine, brânză... pentru a decora platoul și pentru a-l orna.
Gata!
Observații
Puteți folosi orice mezeluri, adăugați brânză pentru a face un platou mai bogat.
Rosette de Lyon este un salam francez originar din Lyon, de unde și numele. Este făcut din carne de porc amestecată cu sare de mare, boabe de piper și usturoi într-o carcasă naturală de vită. Este de obicei uscat timp de o lună, rezultând o aroma dulce și delicată.
Cuvântul Rosette se referă la aspectul său vizual de culoarea trandafirului. Este recomandat să fie feliat și servit cu o baghetă și brânzeturi precum Grana Padano sau Taleggio.