Briose "trandafir"

Briose Trandafir
Desert
11 porții
Ușor
55 min

Reteta asta nu o pot descrie decat in 2 cuvinte: simplu si spectaculos. Daca doriti sa va impresionati musafirii si sa nu stati toata ziua in bucatarie, aceasta e solutia pe care v-o propun: briose cu felii de mar prinse in forma de trandafir.

Ingrediente

11

Pentru briose :

Pentru umplutura :

Preparare

Preparare30 min
Gătire25 min
  • Briose Trandafir - Preparare etapa 1Se spala merele si se taie in jumatati, se scoate cotorul si se feliaza foarte subtire. Se adaua feliile intr-o craticioara, se pune apa, zaharul si condimentele si se pune pe foc mare pana incep sa clocoteasca. Se acopera craticioara cu un capac si se mai lasa la foc mic circa 10-12 min sau pana cand feliile de mar sunt moi si usor transparente (puteti sa le tineti si mai putin de 10 min daca observati ca feliile s-au inmuiat). Se scot feliile de mar din siropul rezultat si se pun intr-o strecuratoare sau sita. Siropul il mai lasati pe foc mic pana cand se ingroasa (aproape de consistenta mierii).
  • Briose Trandafir - Preparare etapa 2Se preincalzeste cuptorul la 170-180 grade. Se amesteca ingredientele uscate: faina, scortisoara, praf de copt, sare, se pun de-o parte. Separat de amesteca ouale, zaharul, coaja de lamaie, lapte si ulei la care se adauga amestecul uscat in 3 reprize (se amesteca incet de sus in jos pentru a evita cocoloasele). Se unge o tava de briose cu 12 forme. Eu am pus hartie de copt pentru briose dar pentru ca s-au lipit zdravan de prajitura si de-abia le-am dat jos, va sfatuiesc sa nu folositi. Se pune aluatul in forme cam 3 sferturi.
  • Briose Trandafir - Preparare etapa 3Se modeleaza trandafirii in mana (folositi feliile reci, pentru ca atunci cand sunt calde se pot rupe usor). Se adauga incet in formele cu alust si se apasa incet cu grija pentru a se fixa bine. Se dau la cuptor cam 20-22 de minute. Dupa ce s-au rumenit usor pe margini se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca putin. De retinut, nu lasati sa se raceasca de tot in forme pentru ca nu se mai dezlipesc frumos.
  • Briose Trandafir - Preparare etapa 4Cu o pensula de silicon, se ung din abundenta briosele cu sirop. Eu am avut un ajutor de nadejde pentru acest proces :)) Va doresc S'aveti pofta!
dulcineleDulcinele

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
30/03/2014

Arata bestial, debia astept sa incerc

(0) (0) abuz
22/03/2014

Deliciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) abuz
22/03/2014

Neinteresant

(0) (0) abuz
22/03/2014

De incercat

(0) (0) abuz
22/03/2014

Super!

(0) (0) abuz
21/03/2014

Sunt super nu-mi trecea prin minte asa ceva bravo!!

(0) (0) abuz
21/03/2014

Excelent!!!

(0) (0) abuz
21/03/2014

Foarte interesanta si usr de facut.... asta dupa ce pregaresti merele

(0) (0) abuz
21/03/2014

Ok

(0) (0) abuz
21/03/2014

Foarte bunaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2