Ce poate fi mai reconfortant decât un gratin pentru a vă încălzi când temperaturile scad? Astăzi vă invităm să gătiți varza creață. Însoțită de bechamel și gratin de brânză, se va transforma într-un mâncare generoasă, crocantă la exterior și moale pe interior. O preparat ușor care necesită puține ingrediente, perfect pentru a însoți carnea sau peștele.
Urmați rețeta noastră și bucurați-vă!
Spălați frunzele de varză și fierbeți-le. Pentru a le albi, trebuie scufundate într-o oală cu apă clocotită pentru aproximativ 1 minut și apoi imediat scufundate în apă cu gheață. După câteva minute, îndepărtați excesul de apă folosind un prosop de hârtie.
Scoateți părțile albe ale frunzelor cu un cuțit. Apoi tăiați frunzele în fâșii. Încingeți uleiul într-o tigaie, adăugați untul și apoi bucățile de varză. Se condimentează după gust cu sare, piper și nucșoară. Gătiți acoperit aproximativ 15 minute la foc mediu, amestecând din când în când.
Adăugați bechamelul și amestecați. Gătiți totul aproximativ 5 minute.
Luați de pe foc. Transferați varza și bechamelul într-o tavă de copt și adăugați deasupra un strat generos de brânză Emmental rasă.
Preîncălziți cuptorul la 230°C în modul grill. Odată atinsă temperatura, puneți vasul în cuptor și urmăriți coacerea: va trebui scos când brânza s-a topit și s-a rumenit.
Puteți congela un gratinat de varză? Desigur. Puteți congela acest gratin înainte sau după ce l-ați gătit în cuptor.
Cum se păstrează acest gratin de varză? Ideal este să il puneți într-un recipient ermetic în frigider. Îl poți păstra timp de 3 zile.
Ce tip de varză să folosim pentru gratinare? Noi am folosit varza kale, dar puteti folosi orice varză creață, conopida sau varza. Varza chinezească va fi perfectă și pentru a face un gratinat datorită gustului său ușor dulce.
Cum să faci un bechamel de casă? La Petitchef, bineînțeles, preferăm să folosim bechamel de casă chiar dacă uneori folosim bechamel gata făcut pentru a economisi timp. Dacă doriți să vă pregătiți bechamel de casă, urmați rețeta noastră de pe site.