Spălați 6 frunze de varză kale, apoi fierbeți-le în apă clocotită timp de 10 minute. La sfârșitul acestui timp, scurgeți-le, treceți-le sub apă rece și lăsați-le să se usuce pe un prosop curat.
Se toarnă puțin ulei într-o tigaie și se rumenește usturoiul tocat. Se adaugă apoi carnea tocată, se fierbe câteva minute apoi se lasă deoparte.
Într-un bol amestecăm carnea, oul, parmezanul ras, nucșoara, sarea, piperul și cașcavalul tăiat în bucatele mici. Mai întâi amestecați ingredientele cu o lingură și apoi cu mâinile pentru a obține un rezultat omogen.
Luați frunzele de varză, tăiați-le în jumătate și îndepărtați partea albă din mijloc (aceasta parte este puțin mai fermă decât partea verde pe care o vom folosi pentru rulouri).
Luați o jumătate de frunză de varză, puneți o lingură de umplutură la un capăt și rulați frunza pentru a forma un rulou. Faceți același lucru cu celelalte frunze de varză.
Folosind o pensulă de bucătărie, întindeți puțin ulei de măsline pe fundul tăvii de copt și puneți rulourile în ea.
Turnați un strop de ulei de măsline peste rulouri și coaceți timp de 25-30 de minute la 180°C. Odată scoase din cuptor, puneți pe o farfurie și savurați! Poftă bună :-)
Pot păstra aceste sarmale? Maxim 2 zile la frigider într-un recipient ermetic.
Pot îngheța aceste sarmale? Da, dar numai dacă ați folosit ingrediente care nu au fost deja congelate în acest preparat.
Cum închid sarmalele? Cotorul frunzei trebuie sa fie așezat dedesubt pentru a se închide bine. Cu toate acestea, le puteți sigila cu o scobitoare, de exemplu. Nu uitați să le înmuiați în apă cu zece minute înainte, pentru a nu se arde în timpul gătirii în cuptor.
Ce pot folosi în loc de carne tocată pentru a face sarmale? O idee bună este să folosiți carnea din cârnați, dar puteți face variante vegetariene cu cartofi și brânză scamorza sau alte umpluturi pe bază de legume.
Pot găti sarmale într-o tigaie? Desigur. Odată gata, puneți-le într-o tigaie cu puțină grăsime, apoi gătiți-le la foc mediu aproximativ 15 minute, întorcându-le la jumătatea gătitului.
Ce pot folosi în loc de nucșoară? Nu este un ingredient fundamental, poți alege să nu-l folosești pentru această rețetă
Ce pot folosi în loc de brânză scamorza? Optează pentru o brânză de tip Emmental. Atenție la mozzarella care, din păcate, ar putea lăsa prea multă apă.