In primul rand oparim varza, punem apa pana la jumatatea oalei, adaugam otetul, sarea si cimbrul, mararul. Scoatem cotorul verzei cu ajutorul unui cutit ca sa putem lua frunzele mai bine si punem in oala cu apa clocotita... lasam la oparit pana ce se desprind frunzele si se inmoaie putin, apoi taiem frunzele cu cutitul, asa procedam pana ce taiem toate frunzele. Pentru umplutura, condimentam carnea tocata, adaugam orezul si ceapa tocata, turnam sucul de rosi si amestecam. Cu aceasta umplutura umplem fiecare foaie de varza, daca frunza este mare taiem pe diagonala in 2. Eu fac sarmalele intr-o oala sub presiune, sunt mai bune si isi pastreaza aromele si fierb mult mai repede. Asezam pe fund 1-2 frunze de varza apoi cimbrul si mararul, apoi asezam sarmalutele si printre asezam cate o bucata de costita afumata, deasupra tocam varza marunta si turnam apa aproape sa acopere sarmalele apoi sucul de rosii peste, punem capacul si fiebem 40-50 min, daca nu sunteti siguri ca a fiert desfaceti o sarma si verificati. Serviti cu smantana si mamaliguta! POFTA BUNA!!!
Comentarii (35):
Foarte bune
Normal ca sunt gustoase, dar sunt si foarte hranitoare...mincare adevarata, romineasca
Cu o singura exceptie,am gatito fara carne!
Super
Da f.buna dar din păcate sarmalele sunt produs Turcesc si Romani au copiat
Foarte bun !
Imi plac rumenite la cuptor,le mai pun si putin vin
Numia placut
Excelente
Foarte foarte bune.....