Ingrediente: frunze de vita de vie 50 bucati, 500 g carne vita, 2 cepe, 2 morcovi, 1 ceasca orez, 1 legatura de marar, 500 ml suc de rosii, sare, piper, boia...
Ingrediente: 250 g orez 3 morcovi mari 8 ciuperci champignon mari 1 praz 1 tulpina telina 1 cana de supa vegetala 50 foi de vita sare piper marar 1/2 cana suc...
Ingrediente: frunze de vita de vie ~ 50 bucati, 500 g carne vita, 2 cepe, 2 morcovi, 1 ceasca orez, 1 legatura de marar, 500 ml suc de rosii, sare, piper, boia...
Ingrediente: Pentru varza oparita: 2 verze mai mici/ 1 mai mare,100 ml otet, 1 lg sare, cimbru, marar, apa. Umplutura: 1 kg carne tocata de porc/ amestec cu...
Istoria spune ca sarmalele au aparut in imperiul Otoman, care le-a raspandit peste tot pe unde a avut ocazia sa fie cuceritor. Termenul de sarma vine din limba turca de la cuvantul „sarmak” ce reprezinta rulou si se refera la un ambalaj ce infasoara o umplutura....
Ingrediente: o varza murata 500 g carne tocata de vita 6 linguri orez un ou un morcov potrivit o felie paine inmuiata in lapte o ceapa 100-150 ml suc de rosii 3...
Ingrediente: 1 varza mare 700 g carne tocata (de porc amestecata cu vita) 200 g muschi afumat de porc (sau slanina afumata) 1 ciolan afumat 3 cepe 100 ml ulei...
Mâncărurile de post sunt foarte sănătoase și sănătoase reprezentând un beneficiu pentru organism doarece ajută la eliminarea toxinelor din organism. Legumele, fructele și cerealele constituie baza produselor de post gătite în casă sau cumpărate.
Ingrediente: carne tocata 2 cepe 1 legatura patrunjel 1 cescuta orez piper boabe, sare, foi de dafin 2-3 linguri de bulion varza murata sau foi de vita
Ingrediente: 1/2 kg carne porc 1/2 kg carne vita 4 cepe mari 100 g orez sare. piper macinat cimbru si marar uscat 5 sau 6 foi dafin 100 g costita de porc..afumata
Ingrediente: frunze conservate de vita-de-vie 800 g. carne tocata, amestec porc cu vita 1 cescuta cu orez 4 oua 2-3 cepe 1 morcov bulion sau pasta de tomate...
La prepararea sarmalutelor cu foi de vita de vie, am folosit frunze de la congelator . Daca aveti frunze proaspete, nu uitati sa le opariti in apa clocotita.
Timp de preparare: 2 h 20 minute
Ingrediente: 600 g carne tocata de pasare, 1 ou, 1 ceapa