Carnea se da prin masina de tocat eventual de doua ori. Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica.
Orezul se spala in cateva ape reci si se lasa sa se scurga. Amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul si mararul tocat marunt. Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce sau iute dupa preferinta.
Se umplu foile de vita cu compozitia de mai sus. Intr-o cratita destul de inalta, punem 4-5 foi de vita, dupa care aranjam sarmalele in cerc.
Incercati sa le lipiti una de alta, sa nu ramana locuri libere, in felul acesta nu se vor desface. Dupa ce terminam aranjarea sarmalelor, punem alte 4-5 foi de vita.
Adaugam sosul de rosii, 2-3 cani de apa si 2-3 linguri de ulei. Le dam la cuptor pentru ~ 2 ore. Servim cu iaurt sau smantana.
Comentarii:
Excelenta