Sarmale in frunze de vita-de-vie

Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 3-4 linguri cu pasta de tomate si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.
- Intr-un vas mai mare punem carnea, adaugam o parte din ceapa calita , orezul spalat si scurs de apa, sare, piper, cimbru, patrunjel si 4 oua. Mai putem adauga putina pasta de tomate. Amestecam totul , iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele.
- Desfacem frunzele de vita-de-vie , le stoarcem bine de saramura si le tinem 2 minute in apa calduta, sa se mai duca sarea. Luam cu mana putina carne pe care o plasam in zona petiolului, unde frunza e mai groasa, astfel incat cand rulam sa terminam cu varful frunzei, care este partea cea mai fina. Impaturim frunza, avand grija sa strangem bine capetele, pentru a nu se desface sarmaua la fiert.
- Sarmalutele se aseaza in cercuri, in oala unsa cu grasime si tapetata cu ceapa prajita si sos tomat. Printre sarmale punem si cateva bucati de costita afumata sau kaizer afumat, prajite in prealabil.
- Adaugam apa in vas, astfel ca in timpul fierberii sarmalele sa fie cuprinse bine de lichid. Fierbem sarmalele la foc mic, in vasul neacoperit, cca. 40 minute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
I like this............
am gătit această rețetă
anonymous
Delicioase......
am gătit această rețetă
K
Koral
Excelenta reteta. Sotul e innebunit dupa ea.
am gătit această rețetă
anonymous
MULTUMESC DE RETETA ! O SA FAC ZILELE URMATOARE SARMALE DIN FOI DE VITA .....
anonymous
Superr acuma le pun la foc pofta buna
anonymous
Forte bun
anonymous
Sunt foarte bune
anonymous
Nu prea au fost buna
anonymous
ESTE FOARTE EXPLICIT REDATA,VEI REUSI SIGUR CHIAR DACA ESTI INCEPATOR
anonymous
Cum arata cred ca sant spectaculoase si bune
Punctează această reţetă