Desfaceti frunzele de varza una cate una taiati fiecare frunza pe jumatate, daca este prea mare si indepartati cotorul.
Tocati ceapa si morcovul marunt si caliti-le in putin ulei impreuna cu orezul. Amestecati carnea cu oul, ceapa calita cu orez-ul, felia de paine si un praf de sare si piper (aveti grija insa sa nu puneti sare prea multa deoarece varza acra este sarata)
Puneti cate o linguta din amestecul de carne peste o frunza de varza si infasurati sarmalele strans apoi impingeti capetele usor cu un deget avand grija sa nu se rupa.
Tocati resturile de varza pe care nu le-ati folosit la infasurat presarati jumatate pe fundul vasului unde veti gati sarmalele, apoi puneti sucul de rosii si bacon-ul taiat fasii.
Asezati usor sarmalele peste bacon. Turnati apa cat sa acopere sarmalele asezati foile de dafin printre ele apoi presarati boabele de piper si restul de varza tocata.
Acoperiti vasul cu un capac si lasati pe foc mic pentru 1 ora sau pana se fierbe varza. Serviti cu mamaliguta si un ardei iute daca aveti. POFTA BUNA
Te antreb de ce trebuie ou???/ de ce trebuie paine anmuiata??????ca doar nu faci chiftelute , sunt din ARDEAL DAR ASA CEVA ANCA NU AM AUZIT ...nu mai posta asa ceva .
Răspuns:
Acum dragul/a meu/a fiecare face sarmale cum stim sau cum am invatat. De asemenea sunt atatea retete pe internet tu poti alege sa le prepari cum vrei. Ced ca poti fi de acord cu mine cand spun ca fiecare are dreptul sa posteze ce vrea. Iti multumesc ca imi vizitezi retetele si poate chiar prepari unele dintre ele. X
Nici eu nu am auzit sa se puna oua si paine in sarmale . Ca sa iasa fragede si pufoase , compozitia , indiferent ce carne folositi , se framanta foarte bine adaugandu-se apa si ulei , e ideal chiar sa fie pregatita cu o zi inainte iar vasul in care se pun la fiert sa fie de pamant .
Eu nu am mai auzit de ou si piine in sarmale imi pare bine ca nu sint invitata dv le maninc acasa la mine fara ou si piine inca o mai puneti si pe situl vostru russssssssssiiiiiiinnnnneeeeeeeeee
Comentarii (24):
Bacon-ul,orez-ul,de ce nu si o-ul?
Nici eu nu am auzit sa se puna oua si paine in sarmale . Ca sa iasa fragede si pufoase , compozitia , indiferent ce carne folositi , se framanta foarte bine adaugandu-se apa si ulei , e ideal chiar sa fie pregatita cu o zi inainte iar vasul in care se pun la fiert sa fie de pamant .
Dece piine in sarmale??? stiam ca doar la chiftele si icre se pune piine.
Fara paine
Foarte bune
F.bune, nu toata lumea mananca porc
Eu nu am mai auzit de ou si piine in sarmale imi pare bine ca nu sint invitata dv le maninc acasa la mine fara ou si piine inca o mai puneti si pe situl vostru russssssssssiiiiiiinnnnneeeeeeeeee
Ok
Sarmale cu carne de vita, acum de Craciun si Anul nou? Nu cumva si baconul trebuie sa fie de vita? Te-ai dat cu arab
Sddsdjjhdgjhjhfjdhdshjdhdjhjhfj