Petitchef

Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Sarmalele sunt nelipsite pe masa de sarbatori, iar daca le fierbeti in dovleac va veti bucura de ceva nou, surprinzator si deosebit. Merita sa incercati.
    Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul si lasati pana scade zeama. Amestecati cu carnea tocata, verdeata tocata si dregeti gustul de sare, piper, cimbru, paprika.
  • Taiati frunzele de varza acra in bucati potrivite. Incepeti sa infasurati sarmalutele. Scobiti dovleacul de miez, lasati doar 1 cm de coaja (miezul il puteti folosi la o placinta cu ludaie sau la o mancarica delicioasa) umpleti-l cu sarmalute, asezati-l in mijlocul unui vas termorezistent (sau o cratita mai mare) , iar de jur imprejur asezati radial celelalte sarmale, pana le terminati. Taiati carnatii felii mai grosute si asezati-le pe marginea vasului si peste sarmalele din dovleac.
  • Decorati radial cu fasii de ardei gras (gogosar), turnati bulionul si apa pana acopera sarmalutele, presarati cu cimbru, adaugati foile de dafin si verdeata, apoi dati vasul cuptor, la foc potrivit, cam 90 minute. Aveti grija sa nu scada prea mult zeama, eventual completati cu putina zeama de varza si mai lasati vreo 20 minute pana se rumenesc frumos.
  • Scoateti pe un platou dovleacul umplut cu sarmalute si asezati langa el mai multe sarmale, felii de carnati, varza. Decorati cu verdeata.
    Pe farfurii puneti cate 2-3 sarmale, garnisiti cu fasii de ardei gras (gogosar) si verdeata. Cine doreste, smantana si mamaliguta.
    Pofta buna si sarbatori fericite.


Poze

Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac - poza 2
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac - poza 3
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac - poza 4
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac - poza 5
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac - poza 6
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac - poza 7
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac - poza 8
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac - poza 9
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac - poza 10
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac - poza 11

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cu dovleac și carne din cârnați
Paste cu dovleac și carne din cârnați
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează