Petitchef

Sarmale cu varza dulce si carne de porc

Felul principal
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se pune la fiert intr-o cratita 4l de apa si 500 ml bors acru de putina.Se desfac foile de pe capatana de varza.(daca nu se desfac usor sau se rup se introduce varza in apa clocotita) si se oparesc pana se moaie in amestecul apa+ bors.
  • Se curata legumele, ceapa, ardelul si patrunjelul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare.
    Se pune uleiul la incins si se adauga zarzavaturile. Se lasa pe foc mic (se amesteca din cand in cand) pana se moaie legumele.
  • Se adauga 2 lg bulion, kaizerul apoi carnea tocata.
    Se lasa cateva minute pe foc amestecandu-se apoi se adauga orezul.Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa pe foc cateva minute apoi se da la racit.
    Se taie cotorul la fiecare frunza de varza si se taie in bucati potrivit de mari.Varza care nu se poate intrebuinta se taie ca taitetii mai grosi.
  • Se pune un strat de varza intr-o cratita (cam de 6 litri) apoi se aseaza sarmalele una langa alta. Printre ele se pot pune cateva felii de kaizer, saninuta, costita.Mie mi-a mai ramas putina compozitie si pus-o in doi ardei.
  • Deasupra se pune un strat de varza . Intr-un litru de apa clocotita se pun 2 linguri de bulion si una de secretul gustului.Se adauga peste sarmale (cam de un deget sa fie apa peste sarmale) si se da la cuptor pe foc potrivit cam pentru 2 ore (apa trebuie sa scada).Se servesc cu smantana.


Poze

Sarmale cu varza dulce si carne de porc
Sarmale cu varza dulce si carne de porc - poza 2
Sarmale cu varza dulce si carne de porc - poza 3
Sarmale cu varza dulce si carne de porc - poza 4
Sarmale cu varza dulce si carne de porc - poza 5
Sarmale cu varza dulce si carne de porc - poza 6
Sarmale cu varza dulce si carne de porc - poza 7
Sarmale cu varza dulce si carne de porc - poza 8

Întrebări:




Comentarii (11):

29/03/2016

Sigur am s.o probez si eu,doar ca am sa pun marar,in locul patrunjelului!

(0) (0) Abuz
28/03/2016

Ai uitat ca suntem in post? Eretica mai esti!

(0) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 28/03/2016

In ce zona a tarii se mananca astfel de sarmale? Sau e o inventie de-a ta? Eu n-am mai auzit pana acum de sarmale in foi de varza, fie ea si dulce, cu morcov, ardei si patrunjel. Am mai facut si eu sarmale cu varza dulce, dar in afara de faptul ca am oparit foile de varza in apa cu sare si ca le-am pus la fiert cu bors nu am schimbat nimic din compozitia normala de sarmale ca sa nu le schimb gustul si sa nu mai stiu ce mananc. Si apropo : la compozitia de sarmale nu se pune pulpa de porc pentru ca e prea slaba si chiar daca pui orez si kaizer tot gloante vor iesi. Cea mai buna este fleica de porc nu prea grasa si completata cu putina slanina afumata si nu kaizer ca nu are gust de afumat.

(2) (0) Abuz
28/03/2016

Cum ati socotit "gata in 1 ora" dar se da la cuptor pentru 2 ore?

(0) (0) Abuz
20/12/2015

Chiar nu se poate fara chimicale precum "secretul gustului"?

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Abia astept sa fac. (:

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Cred ca sint foarte gustoase

(0) (0) Abuz
10/11/2013

Bune

(0) (0) Abuz
26/06/2013

O incerc chiar acum...pare a fi delicioasa

(0) (0) Abuz
11/04/2012

Foarte bune si gustuoase!!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează