Se pune la fiert intr-o cratita 4l de apa si 500 ml bors acru de putina.Se desfac foile de pe capatana de varza.(daca nu se desfac usor sau se rup se introduce varza in apa clocotita) si se oparesc pana se moaie in amestecul apa+ bors.
Se curata legumele, ceapa, ardelul si patrunjelul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare. Se pune uleiul la incins si se adauga zarzavaturile. Se lasa pe foc mic (se amesteca din cand in cand) pana se moaie legumele.
Se adauga 2 lg bulion, kaizerul apoi carnea tocata. Se lasa cateva minute pe foc amestecandu-se apoi se adauga orezul.Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa pe foc cateva minute apoi se da la racit. Se taie cotorul la fiecare frunza de varza si se taie in bucati potrivit de mari.Varza care nu se poate intrebuinta se taie ca taitetii mai grosi.
Se pune un strat de varza intr-o cratita (cam de 6 litri) apoi se aseaza sarmalele una langa alta. Printre ele se pot pune cateva felii de kaizer, saninuta, costita.Mie mi-a mai ramas putina compozitie si pus-o in doi ardei.
Deasupra se pune un strat de varza . Intr-un litru de apa clocotita se pun 2 linguri de bulion si una de secretul gustului.Se adauga peste sarmale (cam de un deget sa fie apa peste sarmale) si se da la cuptor pe foc potrivit cam pentru 2 ore (apa trebuie sa scada).Se servesc cu smantana.
In ce zona a tarii se mananca astfel de sarmale? Sau e o inventie de-a ta? Eu n-am mai auzit pana acum de sarmale in foi de varza, fie ea si dulce, cu morcov, ardei si patrunjel. Am mai facut si eu sarmale cu varza dulce, dar in afara de faptul ca am oparit foile de varza in apa cu sare si ca le-am pus la fiert cu bors nu am schimbat nimic din compozitia normala de sarmale ca sa nu le schimb gustul si sa nu mai stiu ce mananc. Si apropo : la compozitia de sarmale nu se pune pulpa de porc pentru ca e prea slaba si chiar daca pui orez si kaizer tot gloante vor iesi. Cea mai buna este fleica de porc nu prea grasa si completata cu putina slanina afumata si nu kaizer ca nu are gust de afumat.
Comentarii (11):
Sigur am s.o probez si eu,doar ca am sa pun marar,in locul patrunjelului!
Ai uitat ca suntem in post? Eretica mai esti!
In ce zona a tarii se mananca astfel de sarmale? Sau e o inventie de-a ta? Eu n-am mai auzit pana acum de sarmale in foi de varza, fie ea si dulce, cu morcov, ardei si patrunjel. Am mai facut si eu sarmale cu varza dulce, dar in afara de faptul ca am oparit foile de varza in apa cu sare si ca le-am pus la fiert cu bors nu am schimbat nimic din compozitia normala de sarmale ca sa nu le schimb gustul si sa nu mai stiu ce mananc. Si apropo : la compozitia de sarmale nu se pune pulpa de porc pentru ca e prea slaba si chiar daca pui orez si kaizer tot gloante vor iesi. Cea mai buna este fleica de porc nu prea grasa si completata cu putina slanina afumata si nu kaizer ca nu are gust de afumat.
Cum ati socotit "gata in 1 ora" dar se da la cuptor pentru 2 ore?
Chiar nu se poate fara chimicale precum "secretul gustului"?
Abia astept sa fac. (:
Cred ca sint foarte gustoase
Bune
O incerc chiar acum...pare a fi delicioasa
Foarte bune si gustuoase!!!