Tocam carnea, slanina, ceapa, le punem intr-un bol, adaugam condimentele, ouale si orezul si framantam o pasta de carne tocata cu care vom umple foile de varza murata.
Luam din amestecul de carne tocata cate o lingura si o punem peste o frunza de varza murata.
Apoi impachetam sarmaua, avand grija la capete, te impingem cu degetul inauntru.
Asezam pe fundul unei oale un strat de varza tocata, cateva frunze de cimbru, dupa care asezam sarmalele pe marginile oalei.
In mijlocul oalei asezam o bucata de afumatura sau, specific ardelenilor, sangeretele.
Presaram cateva boabe de piper si acoperim cu cateva frunze de varza murata. Adaugam si putina apa si dam sarmalele la fiert la foc mediu pentru 1-2 ore.
Slabut, slabut! Pentru sarmale trebuie o carne mai grasuta cum este fleica de porc. Oul nu are ce cauta in sarmale; oul se pune in tocaturi care risca sa se imprastie in timpul gatirii cum sunt chiftelele sau perisoarele tocmai ca sa tina carnea legata, or carnea din sarma nu are cum sa se imprastie la fel cum nici cea din ardeii umpluti nu are unde sa se duca. Pentru un gust exceptional e bine ca odata cu carnea sa se toace si o bucatica de slanina afumata si atunci nu mai este nevoie sa pui printre sarmale asa zisele afumaturi din comert care numai afumaturi nu sunt; daca sunt din cele afumate in gospodarie da, sunt bune. Printre sarmale se pun si 1-2 foi de dafin, boabe de piper si cimbru. Nu se fierb in apa chioara, se face o dilutie din pasta de tomate sau bulion si apa si se poate pune si putina boia de ardei dulce atat pentru gust cat si pentru culoare.
Comentarii:
Este cea mai slaba (sa nu zic altfel!) reteta de sarmale. Pune mana pe carte frate! Ti-ai ales bine titlul blogului tau.
Slabut, slabut! Pentru sarmale trebuie o carne mai grasuta cum este fleica de porc. Oul nu are ce cauta in sarmale; oul se pune in tocaturi care risca sa se imprastie in timpul gatirii cum sunt chiftelele sau perisoarele tocmai ca sa tina carnea legata, or carnea din sarma nu are cum sa se imprastie la fel cum nici cea din ardeii umpluti nu are unde sa se duca. Pentru un gust exceptional e bine ca odata cu carnea sa se toace si o bucatica de slanina afumata si atunci nu mai este nevoie sa pui printre sarmale asa zisele afumaturi din comert care numai afumaturi nu sunt; daca sunt din cele afumate in gospodarie da, sunt bune. Printre sarmale se pun si 1-2 foi de dafin, boabe de piper si cimbru. Nu se fierb in apa chioara, se face o dilutie din pasta de tomate sau bulion si apa si se poate pune si putina boia de ardei dulce atat pentru gust cat si pentru culoare.