Fani ai mancarurilor japoneze, aceasta reteta este pentru dvs.
Aflati pas cu pas cum sa faceti orezul japonez perfect pentru a insoti sushi, maki si bento.
Aceasta reteta este vegana si fara gluten. Puteti adauga totusi peste crud sau somon afumat daca doriti.
Mai intai trebuie spalat pentru a elimina amidonul continut in boabe. Pentru aceasta, va fi necesara spalarea orezului pana cand apa devine limpede.
Apoi gatiti orezul.
Un mic sfat pentru cantitati: 1 pahar de orez fiert cu 1 pahar si jumatate de apa.
Intr-o cratita, puneti orezul si apa rece. Acoperiti. Cand apa fierbe, gatiti la foc mic si acoperiti timp de 10 -15 minute. (Cand orezul a absorbit toata apa, este gata). Opriti focul si lasati sa stea acoperit 10 minute.
Pregatiti amestecul de otet, sare si zahar.
Pentru ca zaharul sa se dizolve bine in otet, se incalzeste usor otetul intr-o cratita (aveti grija, nu trebuie sa fiarba). Adaugati sare si zahar si amestecați.
Adaugati vinegreta la orez si amestecati usor.
La final se raceste orezul.
Pentru a-l raci mai repede, puneti-l pe o farfurie.
În timp ce orezul se raceste, taiati castravetele in rondele si apoi in jumatate. Procedati la fel cu rosia. Taiați avocado in felii.
Asamblarea:
Intr-un bento (puteti folosi ti un bol sau o farfurie adanca), asezati orezul in partea de jos, adaugati bucatele de castravete, rosii si avocado si presarati susan. Puneti sos de soia dupa gust.