Bento vegan
Fani ai mancarurilor japoneze, aceasta reteta este pentru dvs. Aflati pas cu pas cum sa faceti orezul japonez perfect pentru a insoti sushi, maki si bento. Aceasta reteta este vegana si fara gluten. Puteti adauga totusi peste crud sau somon afumat daca doriti.
Ingrediente
1
Pentru orezul japonez :
Pentru garnitura:
Preparare
Preparare15 min
Timp așteptare40 min
Gătire10 min
- Pregatiti orezul ca pentru sushi.
Mai intai trebuie spalat pentru a elimina amidonul continut in boabe. Pentru aceasta, va fi necesara spalarea orezului pana cand apa devine limpede. - Apoi gatiti orezul.
Un mic sfat pentru cantitati: 1 pahar de orez fiert cu 1 pahar si jumatate de apa.
Intr-o cratita, puneti orezul si apa rece. Acoperiti. Cand apa fierbe, gatiti la foc mic si acoperiti timp de 10 -15 minute. (Cand orezul a absorbit toata apa, este gata). Opriti focul si lasati sa stea acoperit 10 minute. - Pregatiti amestecul de otet, sare si zahar.
Pentru ca zaharul sa se dizolve bine in otet, se incalzeste usor otetul intr-o cratita (aveti grija, nu trebuie sa fiarba). Adaugati sare si zahar si amestecați.
Adaugati vinegreta la orez si amestecati usor. - La final se raceste orezul.
Pentru a-l raci mai repede, puneti-l pe o farfurie. - În timp ce orezul se raceste, taiati castravetele in rondele si apoi in jumatate. Procedati la fel cu rosia.
Taiați avocado in felii. - Asamblarea:
Intr-un bento (puteti folosi ti un bol sau o farfurie adanca), asezati orezul in partea de jos, adaugati bucatele de castravete, rosii si avocado si presarati susan. Puneti sos de soia dupa gust. - Bon appétit !
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă