Bento vegan

Felul principal
Foarte ușor
1 h 5 m

Fani ai mancarurilor japoneze, aceasta reteta este pentru dvs. Aflati pas cu pas cum sa faceti orezul japonez perfect pentru a insoti sushi, maki si bento. Aceasta reteta este vegana si fara gluten. Puteti adauga totusi peste crud sau somon afumat daca doriti.

Ingrediente

1

Pentru orezul japonez :

Pentru garnitura:

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare40 min
Gătire10 min
  • Pregatiti orezul ca pentru sushi.

    Mai intai trebuie spalat pentru a elimina amidonul continut in boabe. Pentru aceasta, va fi necesara spalarea orezului pana cand apa devine limpede.
  • Apoi gatiti orezul.

    Un mic sfat pentru cantitati: 1 pahar de orez fiert cu 1 pahar si jumatate de apa.

    Intr-o cratita, puneti orezul si apa rece. Acoperiti. Cand apa fierbe, gatiti la foc mic si acoperiti timp de 10 -15 minute. (Cand orezul a absorbit toata apa, este gata). Opriti focul si lasati sa stea acoperit 10 minute.
  • Pregatiti amestecul de otet, sare si zahar.

    Pentru ca zaharul sa se dizolve bine in otet, se incalzeste usor otetul intr-o cratita (aveti grija, nu trebuie sa fiarba). Adaugati sare si zahar si amestecați.

    Adaugati vinegreta la orez si amestecati usor.
  • La final se raceste orezul.

    Pentru a-l raci mai repede, puneti-l pe o farfurie.
  • În timp ce orezul se raceste, taiati castravetele in rondele si apoi in jumatate. Procedati la fel cu rosia.
    Taiați avocado in felii.
  • Asamblarea:

    Intr-un bento (puteti folosi ti un bol sau o farfurie adanca), asezati orezul in partea de jos, adaugati bucatele de castravete, rosii si avocado si presarati susan. Puneti sos de soia dupa gust.
  • Bon appétit !

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: