Pâine cu usturoi în stil stea
Pâinea cu usturoi este o rețetă ultra-simplă care este întotdeauna un succes! Cu doar câteva ingrediente de bază, puteți face niște rulouri de pâine super originale, perfecte pentru un aperitiv festiv. Fiecare bucată se desface ușor pentru o mușcătură crocantă aromată cu usturoi și pătrunjel.
Ingrediente
Materiale
- Pensulă
- cuțit
- Tava de copt
- friteuză cu aer
Rețete inrudite
-
Paine cu usturoi si patrunjel
-
Pâine arici umplută în stil tartiflette
-
Paine toast - de casa
-
Paine brioche fara unt, super pufoasa
Preparare
Folosind un cuțit, tăiați felia de pâine feliată începând de la un colț, ușor în diagonală (spre partea opusă), dar nu până la capăt.
Se repetă operațiunea cu cele 4 colțuri ale feliei de pâine.
Îndoiți ușor o parte spre centru, fără a o rupe.
Așezați următoarea parte deasupra celei anterioare.
Repetați operațiunea.
Pentru ultimul colț, pliați sub primul pentru a menține steaua în poziție.
Se prepară amestecul de pătrunjel amestecând pătrunjelul, uleiul de măsline, usturoiul, sarea și piperul.
Presărați pătrunjelul peste stele.
Formați stelele rămase.
Gătiți în Air Fryer :
Puneți stelele în tava Air Fryer timp de 5 minute la 200°C în modul "Air Fry".Și acum pâinea ta cu usturoi Air Fryer este gata!
Coacere:
Se așază steluțele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie rezistentă la grăsime pentru 10 minute la 180°C.Pâinea crocantă cu usturoi scoasă din cuptor este gata! :-)
Observații
Pot folosi un alt tip de pâine?
Da, puteți înlocui pâinea feliată cu pâine de casă, pâine integrală sau chiar felii de baghetă, astfel încât să obțineți o pâine cu usturoi mai clasică!
Cum pot înlocui usturoiul proaspăt?
Dacă nu aveți usturoi proaspăt, puteți folosi usturoi pudră fără nicio problemă.
Se poate adăuga brânză la această rețetă?
Categoric! Puteți presăra parmezan ras sau puteți adăuga mozzarella înainte de a o introduce în cuptor pentru o pâine cu usturoi și mai delicioasă.
Ce alte plante aromatice pot folosi în loc de pătrunjel?
Dacă nu aveți pătrunjel, puteți folosi busuioc, arpagic sau oregano uscat.
Cât timp pot păstra vedeta de pâine cu usturoi?
Cel mai bine este să o consumați imediat pentru a rămâne crocantă. Cu toate acestea, o puteți păstra timp de câteva ore la temperatura camerei și o puteți reîncălzi în cuptor la o temperatură scăzută înainte de servire.