Pâine arici umplută în stil tartiflette

Aperitiv
Foarte ușor
35 min

Pâinea arici umplută în stil Tartiflette este aliatul perfect pentru serile de relaxare, cu prietenii toamna și iarna! Imaginați-vă o pâine de casă crocantă acoperită cu bucăți de brânză Reblochon topită, bacon crocant și ceapă ușor caramelizată... Odată scoasă din cuptor, această pâine este un adevărat deliciu: trebuie doar să trageți de bucățile de pâine pentru a descoperi un miez cald și cremos. Este modul perfect de a mulțumi pe toată lumea fără a exagera :-)

Ingrediente

6

Materiale

  • 1 tigaie
  • 1 cuțit
  • 1 placă de tocat
  • 1 cuțit de pâine
  • hârtie rezistentă la grăsimi
  • 1 pensulă

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Pâine arici umplută în stil Tartiflette - Preparare etapa 1Începeți prin a curăța ceapa și a o tăia în felii subțiri.
  • Pâine arici umplută în stil Tartiflette - Preparare etapa 2Se rumenește baconul într-o tigaie încinsă. Când grăsimea s-a topit, se adaugă ceapa și se călește.
  • Pâine arici umplută în stil Tartiflette - Preparare etapa 3Se amestecă smântâna cu sare și piper.
  • Pâine arici umplută în stil Tartiflette - Preparare etapa 4Se taie brânza Reblochon în felii.
  • Pâine arici umplută în stil Tartiflette - Preparare etapa 5Se așază pâinea pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Se taie partea de sus a pâinii cât mai adânc posibil pentru a o umple.
  • Pâine arici umplută în stil Tartiflette - Preparare etapa 6Se ung golurile din pâine cu cremă.
  • Pâine arici umplută în stil Tartiflette - Preparare etapa 7Se adaugă feliile de brânză Reblochon în goluri.
  • Pâine arici umplută în stil Tartiflette - Preparare etapa 8În final, se întinde uniform peste pâine amestecul de ceapă și bacon fiert.
  • Pâine arici umplută în stil Tartiflette - Preparare etapa 9Coaceți timp de 10 minute la 200°C.
  • Pâine arici umplută în stil Tartiflette - Preparare etapa 10Și acum este gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cum ar trebui să păstrez această pâine umplută?

O puteți păstra într-un recipient etanș la frigider timp de 3 zile.

Pâinea umplută poate fi congelată?

Da, o puteți congela fără nicio problemă.

Cum se reîncălzește pâinea umplută?

Reîncălziți-o în cuptor timp de aproximativ zece minute la 180°C.

Ce pot folosi în loc de Reblochon?

Îl puteți înlocui cu brânză raclette. Perfect pentru a refolosi resturile de la petrecerea raclette din seara precedentă!

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

cris_nedelcovici

E apetisanta,desi explicatiile sunt cam ambigue....unge painea cu crema..aauga baconul fiert (desi il prajisem mai devereme....oricum, o voi incerca
.

abuz