Petitchef

Paine arici

Altele
4 porții
1 h 40 m
5 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Azi am facut aluatul de post. Se cerne faina, se pune sare, tarata si apoi drojdia muiata cu zahar. Se framanta cu apa calda pana se formeaza un aluat, iar la sfarsit ca sa se desprinda de pe maini ,se pune un pic de ulei de masline si se mai framanta inca un pic, apoi se lasa la crescut.
    Se pregateste o tava de aragaz in care se pune hartie de copt, se unge cu un pic de ulei.
    Dupa ce aluatul a crescut se imparte in doua sau chiar mai multe bucati, care se alungesc intr-o parte ptr. a forma boticul, se rup 2 bucatele, ptr. picioruse, iar din masline si rosie se pun ochisori, respectiv, gurita..
    (eu am pus boabe de piper si morcov)
    Am uitat sa va spun ca bucatelele ptr. picioare se cresteaza in 2 parti, ca in imagine.
    Acum trecem la formarea tepilor:
    Tepisorii se taie intercalat, astfel ca in randul al doilea taiem intre tepisorii din randul intai, si asa mai departe...
    Cautati o foarfeca cu vf mai lung ca tepisorii sa stea ridicati.
    Eu am taiat cu foarfeca de la bucatarie , si nu prea au stat ridicati.
    Apoi se ung cu miere, sau galbenus, si se mai lasa cam 15 min la crescut in tava.

    Se presara mac pe tepisori si se da la cuptor, la foc mai mic cam 10 min, apoi 25-30 min la foc mediu ( in fc de marimea lor, ca sa se coaca in interior)

    SA nu ii uitati prea mult la crescu cum am facut eu!!!!


Întrebări:




Comentarii:

06/02/2015

Decorativa

(0) (0) Abuz
Eva_S
Eva_S, 06/05/2014

Da

(0) (0) Abuz
13/03/2013

F buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează