Intr-un vas mare punem faina, sarea si drojdia. Le amestecam bine. Adaugam apoi apa.Si apoi incepem sa amestecam bine compozitia. Se infoliaza vasul cu punga/folie alimentara si se lasa aluatul la dospit 14-30 ore, insa niciodata mai mult de 30 ore.
Intr-un vas mare punem faina, sarea si drojdia. Le amestecam bine.Adaugam apoi apa. Si apoi incepem sa amestecam bine compozitia. Vasul se infoliaza cu punga / folie alimentara si se lasa aluatul la dospit 14-30 ore, insa niciodata mai mult de 30 ore. Nu are nevoie de caldura extrema.
Temperatura camerei e suficienta. Daca insa e foarte cald in camera, se aseaza vasul in camara. Asa arata aluatul dupa ce a stat la dospit 17 ore. Se infaineaza masa de lucru cu faina din belsug deoarece aluatul se lipeste.Se rastoarna pe plansa de lucru.
Cu mainile infainate se impatureste aluatul spre centru (aceasta operatie va scoate din bulele de aer prea mari). Se incearca sa i se dea o forma cat de cat rotunda.
Se pudreaza deasupra cu faina. Se acopera aluatul cu un servet si mai lasa la dospit 2 ore. Inainte cu 1/2 de ora de a fi gata dospit aluatul, se preincalzeste cuptorul la 240 grade si se introduceti o oala de teflon (pt a nu se lipi aluatul de vas si a-l scoate mai usor), rezistenta la temperaturi inalte si fara parti din plastic si un capac, de asemenea, rezistent la caldura.
Se scoate oala incinsa din cuptor si in functie de cat de moale e aluatul, se pun in oala 50-100 ml apa. Se toarna aluatul in oala incinsa.
Se acopera oala si se da la cuptor pt 30-35 min, apoi inca 15 min fara capac. Se scoate painea din oala si se lasa la racit pe un gratar.
Cred că este o greşeală. cum să laşi la dospit pîinea 17-30 ore.Aici este vorba de ore. Cum adică să aştepţi cu orele cînd la descriere este vorba de minute. Nu înţeleg.
Răspuns:
Nici eu nu inteleg ce spui. Se lasa la dospit intre 17si 3o de ore. Eu am lasat 17 ore. Despre ce minute vorbim?
Silvia
Comentarii:
Super