E folosesc numai piure preparat pentru masa, cu lapte si unt adaugat, de aceea pun un pic mai putina apa . Oricum, daca ati preparat paine anterior, va dati usor seama daca aluatul e prea moale in acest caz se mai adauga apa.
Cum procedam : apa si uleiul se pun in vasul masinii de paine, se adauga faina, piureul si laptele praf. Cum eu folosesc lapte la prepararea piureului, nu mai adaug lapte praf suplimentar.
Rolul lui e de a obtine o crusta frumos colorata. Se adauga zaharul si sarea, in colturi separate. In mijlocul fainii se pune drojdia uscata.
Masina se seteaza pe programul normal, crusta medie, gramaj 750 g. Daca ingredientele sunt prea reci, se poate selecta un program cu preincalzire, cum ar fi cel pentru paine cu seminte dar in acest caz painea poate creste excesiv de mult.
In functie de preferinte, se pot adauga seminte la semnalul sonor al masinii.La finalul programului painea se scoate la racit pe un gratar metalic. La noi nu prea apuca sa se raceasca, se termina foarte repede.
Comentarii:
O sa incerc varianta
Daca aluatul e moale se adauga faina nu apa.
De ce pui drojdia la inceput? eu o pun dupa ! dupa ce se omogenizeaza toate..! altfel cum creste ?
Nu am facut