Paine de casa cu cartofi

Altele
Ușor
1 h 30 m
955 Kcal

Tata mi-a facut painea asta acum cativa ani buni si de atunci o tot incerc pe cea din comert dar dupa ce am facut-o din nou in casa sa zis cu cumparatul, nici nu se compara.

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.94 (0.47€/porție)

Preparare

Preparare1 oră
Gătire30 min
  • Puneti drojdia si zaharul intr-un pahar si stingeti-o cu apa calduta, lasati pana incepe sa faca bule.
  • Puneti faina intr-un castron incapator, faceti o gaura in mijloc, presarati un praf de sare si rasturnati drojdia.
  • Dati cartoful prin razatoare si puneti-l peste faina.
    Framantati aluatul, mai adaugati apa cat sa incorporati toata faina.
  • Acoperiti aluatul si puneti-l la loc caldut pana se dubleaza ca si marime.
    Cand aluatul a crescut presarati faina pe o suprafata plana si framantati din nou.
  • Impartiti aluatul in doua si formati doua bile egale. Crestati painicile cu un cutit zimtat si asezatile pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Pentru ca painea sa va iasa cu o coaja crocanta puneti la cuptor la gaz 9/240C pentru 10 minute apoi dati cuptorul la gaz5/190C pentru inca 15 minute.
    Sa stiti ca aceasta painica nu iese la fel de pufoasa ca painea normala din cauza cartofilor dar la gust nu va va dezamagii.
  • Lasati painea sa se odihneasca cam 5-10 minute apoi o puteti taia
    POFTA BUNA!!!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 955Kcal
  • Carbo: 193.6g
  • Grăsimi: 2.7g
  • Grăsimi sat.: 0.5g
  • Proteine: 31.2g
  • Fibre: 11g
  • Zahăr: 8.9g
  • ProPoints: 25
  • SmartPoints: 27
Informații nutriționale pentru 1 porție (383g)
CookWithAnaCookWithAna

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
doina_m2014

doina_m2014

Cred ca este f.gustoasa si sigur voi incerca aceasta reteta. Dar nu stiucum se pun cartofii..Cruzi sau fierti??multumesc anticipat pentru raspuns.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

O sa incerc sieu

am gătit această rețetă
abuz

mona

Vreau demult sa fac retetya

abuz

anonymous

Voi incerca reteta

abuz

anonymous

Cartoful se fierbe si apoi se adauga in compozitie ,dat prin razuitoare,sau strivit ca pentru piure

abuz

anonymous

Nu stiu, cartoful trebuie fiert sau crud, dat prin razatoarea cu gaurii mari sau mici. astept un raspuns. multumesc

abuz

anonymous

Nice

abuz

anonymous

Foarte buna o sa fac si eu

abuz

anonymous

Delicioasa,chiar daca are si cartof mmm

abuz

anonymous

Poate ai nevoie de meditatii la limba romana, ce zici?

abuz
  • pagina 1 / 2