Cernem faina intr-un castron , iar in mijloc vom face plamada astfel: amestecam drojdia cu zaharul putina apa calduta si putina faina si lasam sa creasca.
Dupa ce a crescut adaugam pireul de cartofi , sarea si apa apoi framantam pana obtinem un aluat . Atentie aluatul nu trebuie sa fie vartos de aceea puneti cate putina apa si framantati.
Lasati aluatul la dospit , dupa dospire impartiti aluatul in doua , formati painea pe care o asezati in tava in care am pus hartie de copt.
Le lasam si pe acestea cateva minute sa mai creasca apoi dam la cuptor cca 30-40 minute la 220 grade. faceti testul cu scobitoarea pentru a vedea daca painea este gata.
Comentarii (12):
Fffffffffffffffff gustoasa !!!!!!!!!!!!!!!!!
Fff buna
Bun
Super
Am facut paine dupa aceasta reteta mi-a iesit foarte buna
Ok
Sper sa fie la fel de buna dupa cum arata
Comentariul tău:
acum o incerc, eu am adaugat in compozitie si putina branza .
Foarte gustoasa si sanatoasa...sa aveti pofta
Multumesc pt reteta! :D