Cerneti faina intr-un bol si adaugati drojdia topita in miere (daca folositi drojdie uscata nu mai aveti nevoie de miere). Adaugati sarea si apa si amestecati foarte bine. Rezulta un aluat lipicios pe care il presaram cu faina si il lasam 1 ora si 30 minte la dospit.
Cu 30 minute inainte de a fi gata dospit aluatul, incingem cuptorul la 240 de grade.Tapetam tava mare de la aragaz cu hartie de copt. Rasturnam cu grija aluatul in tava, presaram faina si ii dam o forma cat de cat rotunda. Coacem pentru 30 minute.
Painica obtinuta in acest mod rapid este identica la gust si apect cu painea artizanala cu dospire indelungata insa are avantajele urmatoare: - timpul de dospire redus - timpul de copt redus - nu necesita apa in vas - nu necesita vas de fonta, ci doar o tava normala Coaja este crocanta iar miezul este pufos. Observati dosul painii care arata ca o paine coapta pe vatra.
Comentarii:
O voi incerca si eu ioana,merci