Paine rustica rapida
Ingrediente
4
Cost estimat: 0.93Euros€ (0.23€/porție)
Rețete inrudite
-
Paine impletita aromata cu pesto
-
Pâine cu usturoi în stil stea
-
Paine cu usturoi si patrunjel
-
Paine toast - de casa
Preparare
Preparare40 min
Gătire30 min
- Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centrul ei unde turnam apa calduta in care am dizolvat drojdia si mierea, amestecam cu o lingura de lemn sau plastic pana omogenizam aluatul care va fi foarte lipicios. Infainam foarte bine suprafata aluatului,il acoperim cu foloie de plastic si il lasam 1.30 la crescut intr-un loc cald.
- Dupa 1,30 aluatul nostru si-a triplat volumul, Preincalzim cuptorul la 240 grade . Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara.
- Eu apropii buza vasului in care a crescut alauatul de tava de cuptor si torn aluatul cu mare grija. Ca sa iasa aluatul bine alveolat NU trebuie sa rasturnam aluatul in tava cu fundul in sus ci suprafata trebuie sa ramana la suprafata si in tava exact ca in vasul in care a crescut.
- Bagam painica la 240 grade pentru 30 minute, pana devine aurie. O scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar, frumoasa nu e in nici un caz dar este extraordinar de buna, mai de aproape.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 447Kcal
- Carbo: 89.8g
- Grăsimi: 1.4g
- Grăsimi sat.: 0.3g
- Proteine: 15g
- Fibre: 5g
- Zahăr: 3.7g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 13
Informații nutriționale pentru 1 porție (224g)
Laura Adamache
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!