O reteta de casa, accesibila tuturor si potrivita pentru ridicarea moralului: D
Urmati pasii pentru a face aceste painici impletite si aromate cu pesto verde! Totul este explicat in retata scrisa, fotografii si in videoclip.
Puneti faina si sarea in vasul robotului. Formati o gropita si asezati drojdia faramitata (aveti grija sa nu intre in contact cu sarea). Adaugati parmezanul, uleiul de masline, apa si framantati aproximativ 5 minute.
Formati minge din aluat si lasati sa se odihneasca timp de o ora la temperatura camerei.
Separati aluatul in doua bucati. Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina, apoi intindeti pesto peste aluatul intins.
Rulati aluatul si apoi intindeti usor pentru a-l lungi. Taiati pe jumatate, in lungime.
Rasuciti cele doua suvite.
Insafurati suvitele rasucite, dand forma unui melc, apoi transferati pe o tava acoperită cu hartie de copt.
Lasati cele doua painici sa stea la temperatura camerei timp de 30 de minute. Ungeti ulei de masline painicile si coaceți 30 minute la 180° C.