Paine toast - de casa

Altele
15 porții
Ușor
2 h 35 m

La micul dejun sau oricand ai nevoie de o gustare, lasa-te tentat de o felie de paine toast :-) O reteta mai usor de facut decat pare ;-) Folositi-o la sandwich-uri sau la alte preparate simple. O paine super alba, super pufoasa, super gustoasa!

Ingrediente

15

Materiale

  • Robort de patiserie
  • forma de copt paine

Preparare

Preparare2 ore
Gătire35 min
  • Paine toast - de casa - Preparare etapa 1In vasul robotului puneti faina, sarea si zaharul si formati o gropita. Puneti drojdia zdrobita (aveti grija sa nu atinga sarea!). Adaugati apa si laptele si framantati la viteza medie timp de cateva minute.
  • Paine toast - de casa - Preparare etapa 2Apoi adaugati untul in bucati mici, putin cate putin, in timp ce framantati. Dupa ce untul este bine incorporat, lasati aluatul sa creasca la temperatura camerei timp de 1 ora.
  • Paine toast - de casa - Preparare etapa 3Dupa acest timp, asezati aluatul pe o suprafata de lucru usor pudrata cu faina. Intindeti aluatul cu mana pentru a forma un dreptunghi. Indoiți aluatul in 3, apoi rotiti-l la 90°.
  • Paine toast - de casa - Preparare etapa 4Intindeti-l din nou sub forma de dreptunghi si pliati-l in 3. Apasati bine, apoi rotiti-l pentru a ii da forma specifica. Asezati aluatul in forma de copt unsa cu unt.
  • Paine toast - de casa - Preparare etapa 5Aplicati oul batut deasupra avand grija sa nu dati pe margini pentru ca se va lipi de forma. Lasati sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
  • Paine toast - de casa - Preparare etapa 6Coaceti 35 minute la 170°C.
  • Paine toast - de casa - Preparare etapa 7Gata!

Observații

Conservarea : 5-6 zile bine ambalata.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

mariga, 12/03/2019

300 g faina NU 3000 g.

(1) (0) abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Am corectat, multumim!