Faina se amesteca impreuna cu praful de copt apoi intr-un castron se pun toate ingredientele impreuna iaurtul, faina cu praful de copt, oul, zaharul, sarea.
Pus direct in bolul de la robot pt cine nu are robot, amestecati totul cu o lingura de lemn se face tare repede oul este de tara- galben aprins si frumos- de asta a iesit si painea asa galbena .
Robotul a amestecat totul bine, aluatul rezultat e moale si foarte lipicios, nu adaugati faina sub nici o forma!asta e tava pe care folosit, e de chec!tapetat-o cu hartie de copt, si pus aluatul cu lingura si nivelat cat de cat presarat macul deasupra.
Se pune in cuptorul preincalzit timp de 15-20 min! se va auri deasupra.ce frumos miroasea toata casa.scos-o la racit!taiati numai dupa ce se racoreste!iaca sectiuni!
Painea are culoarea asta din cauza oului de tara! daca veti folosi ou din comert, va iesi alba,garantat! recomand cu placere! a doua zi era la fel de pufoasa si frageda!
Comentarii:
Cu adevarat excelenta! Multumesc :)
Asta nu mai pare o reteta de paine, oricat ai spune ca ar fi de buna, iaurt,oua, etc..., mai lipseste zaharul si e un dulce...
Excelent cand esti in criza de timp..